Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Van Vleuten zet zegetocht voort met overwinning in Ronde van Noorwegen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/08/2021 om 18:11 GMT+2

Olympisch zilver, toen eindelijk die o zo verlangde gouden medaille, een zege in Clásica San Sebastián en nu ritwinst in de Ronde van Noorwegen. Annemiek van Vleuten is goed op dreef deze zomer. Dit keer liet ze de rest van het peloton staan om 35 seconden eerder aan te komen in Norefjell.

Van Vleuten zet zegetocht voort met overwinning in Ronde van Noorwegen

Tot twee keer toe slaagde een eenzame vluchter erin om het peloton te verrassen en ook in de derde rit kwam er geen massasprint, maar dat was nu wel verwacht. De aankomst in Norefjell was gelegd na een pittig klimmetje, waardoor niemand aan het vertrek stond met het idee om te gaan sprinten.
En als iemand wel zijn sprintbenen wilde aanspreken, was dit buiten Van Vleuten gerekend. De renster van Movistar toonde nog maar eens haar klasse door grote afstand te nemen van de concurrentie en winst bij de eerste aankomst bergop ooit in de Ladies Tour of Norway voor zich op te eisen.
Klassementsleider
En passant nam Van Vleuten door het opgebouwde tijdsverschil in de laatste drie kilometer ook de leiding over in het algemeen klassement. Ashleigh Moolman finishte op meer dan een halve minuut als tweede, Mavi García kwam als derde binnen.
Een 141,6 kilometer lange rit naar Halden vormt zondag het sluitstuk van de Ronde van Noorwegen en op het eerste gezicht lijkt het nu toch eindelijk echt aan de sprinters, terwijl Van Vleuten ondertussen een marge van 39 seconden verdedigt.
picture

Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie