Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Van Vleuten solide naar eindwinst in Ronde van Noorwegen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/08/2021 om 21:28 GMT+2

Annemiek van Vleuten heeft tijdens de slotdag van de Ronde van Noorwegen op solide wijze haar leiderstrui definitief veilig gesteld. De renster van Movistar kwam op de slotdag niet meer in de problemen en finishte in de buik van het peloton. Chloe Hosking won in aankomstplaats Halden de sprint.

Van Vleuten solide naar eindwinst in Ronde van Noorwegen

Van Vleuten legde de basis voor haar eindzege in de derde rit, toen ze eens stevig aan de boom schudde in aanloop naar de finish bergop. Ze reed iedereen uit het wiel. Met een marge van meer dan een halve minuut werd de Nederlandse in de leiderstrui gehesen en die zat zeer stevig om haar schouders.
De vorige keer werd de Ronde van Noorwegen ook al gewonnen door een Nederlandse; Marianne Vos was in 2019 de sterkste. Vanwege de uitbraak van de corona-pandemie werd er vorig jaar niet gefietst in Noorwegen.
picture

Van Vleuten zet zegetocht voort met overwinning in Ronde van Noorwegen

Corona

Dat dit niet zomaar was en hoe hard corona kan toeslaan, weet de winnares van vandaag. Hosking bleek onaantastbaar tijdens een zeer lange sprint en dat ze al van zo veraf kon aangaan, was des te opmerkelijker.
De Australische beleefde in Noorwegen haar comeback, nadat ze een maand of vier niet had kunnen trainen vanwege de zware gevolgen van een corona-infectie. Het was opmerkelijk en ook heel mooi om te zien hoe blij de overige rensters, ploeggenote of niet, voor haar waren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie