Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | Juan Ayuso wint tijdrit met pittig klimmetje en slaat dubbelslag

Wesley Schreurs

Geupdate 28/04/2023 om 21:28 GMT+2

Juan Ayuso heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De twintigjarige Spanjaard won knap de tijdrit in het skigebied boven Châtel-Saint-Denis. De renner van UAE Team Emirates slaat door zijn overwinning een dubbelslag, want hij staat nu ook eerste in het algemeen klassement.

Ronde van Romandië | Juan Ayuso wint tijdrit met pittig klimmetje en slaat dubbelslag

Ayuso werd donderdag nog tweede in de sprint, maar liet ook zijn kwaliteiten zien in de race tegen de klok. De derde etappe bestond uit een individuele tijdrit van 18,8 kilometer. Het zwaartepunt was een moeilijke klim van 4,3 kilometer en 5,7 procent gemiddeld. Ayuso kwam als een van de laatsten binnen en klopte met vijf seconden verschil Matteo Jorgenson.
De zege van Ayuso kent een vrij bijzonder verhaal, want Romandië is pas zijn eerste koers van het seizoen. De jonge renner kampte lange tijd met een peesblessure en zelfs nu waren er nog de nodige twijfels of hij mee kon doen.
Met zijn wederopstanding legt hij nu in elk geval een goede basis voor de eindoverwinning. Ayuso werd vorig jaar derde in de Vuelta en verdedigt een voorsprong van achttien seconden op Jorgenson.
picture

Ronde van Romandië | Interview Juan Ayuso na winst tijdrit

Corona

Het gaat in de Ronde van Romandië niet goed met de coronagevallen. Eerder deze week testte Alexey Lutsenko positief en nu ook Ion Izagirre en Anthony Perez. Beide renners rijden voor Cofidis. Simon Yates en Mark Cavendish moesten ook al de koers verlaten door ziekte.

WAAR KIJK JE?

Er gebeuren de gekste dingen in de Ronde van Romandië, dus mag je niks missen via Eurosport en discovery+. Mis niets van het prachtige opwarmertje voor de Giro d'Italia.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie