Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roglic en Kruijswijk kanshebbers in Ronde van Romandië

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 23/04/2018 om 14:31 GMT+2

Als de Ronde van Romandië op het programma staat, dan weet je dat de grote koersen in aantocht zijn. De zesdaagse ronde door Franstalig Zwitserland geldt namelijk doorgaans als een serieuze voorbereiding op de Giro d'Italia én de Tour. Al laten de topfavorieten voor de Giro ditmaal Romandië links liggen.

Steven Kruijswijk

Foto: Getty Images

De start van de Giro is namelijk al over anderhalve week, vrijdag 4 mei om precies te zijn. En ook nog eens in Israël, waardoor er meer tijd voor reizen en acclimatiseren nodig is. Kortom, te kort dag om de Ronde van Romandië mee te pakken.
De Ronde van Romandië is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1
Porte verdedigt titel
De teams van Sunweb en LottoNL-Jumbo zijn van de partij in deze 72e editie. Die laatste ploeg heeft met Primoz Roglic, onlangs winnaar van de Ronde van het Baskenland, en Steven Kruijswijk twee belangrijke troeven voor het klassement aan boord. Sunweb zal meer op ritwinsten mikken en kan dat ook met de rappe Australiër Michael Matthews.
Andere grote namen die in de Ronde van Romandië aan de start verschijnen zijn Thomas De Gendt, Egan Bernal, Geraint Thomas, Pierre Latour, Enrico Gasparotto, Andrey Amador, Jakob Fuglsang, Michael Albasini, Tejay van Garderen en Richie Porte.
picture

Richie Porte, de winnaar van vorig jaar.

Foto: Scanpix

Proloog op dinsdag, Alpen-reuzen op zaterdag
Porte verdedigt deze week zijn titel in Zwitserland. De 33-jarige Australiër was vorig jaar winnaar van het eindklassement, met 21 seconden voorsprong op de Brit Simon Yates. Roglic werd op 26 seconden derde. Porte won geen enkele etappe, maar deed in de afsluitende tijdrit over 18 kilometer goede zaken, door kort achter Roglic als tweede te eindigen.
De Ronde van Romandië start dinsdag met korte proloog van 4 kilometer in de straten van Fribourg. Woensdag en donderdag doorkruist het peloton het fraaie Zwitserse heuvellandschap, waarna vrijdag een klimtijdrit van 10 kilometer rond Ollon-Villars op het programma staat. Een dag later, zaterdag, volgt de koninginnerit van 150 kilometer met start en finish in Sion. Onderweg worden er vijf pittige Alpen-cols bedwongen. De zesde en laatste etappe voert zondag langs het Meer van Génève, waar in de gelijknamige stad de laatste streep is getrokken.
Nederlandse winnaars Ronde van Romandië
  • 1952 Wout Wagtmans
  • 1974 Joop Zoetemelk
  • 1978 Johan van der Velde
  • 1988 Gérard Veldscholten
  • 2007 Thomas Dekker
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie