Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Scandinavia | Annemiek van Vleuten pakt leiderstrui over in voorlaatste koers van haar carrière

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 26/08/2023 om 18:10 GMT+2

Annemiek van Vleuten staat op het punt de voorlaatste koers in haar professionele carrière te gaan winnen. In de tijdrit van de Tour of Scandinavia draaide ze haar achterstand op Cecilie Uttrup Ludwig om in een veilige voorsprong. De zege in de individuele tijdrit in en rond Herning ging naar een ploeggenote van de Deense, Grace Brown.

Tour of Scandinavia | Annemiek van Vleuten pakt leiderstrui over in voorlaatste koers van carrière

Na drie dagen Tour of Scandinavia stond Cecilie Uttrup Ludwig aan de leiding in het algemeen klassement. De Deense won bijna de openingsetappe, om vervolgens een dag later wel feest te vieren. Dat deed Lorena Wiebes in de eerste en derde rit, op dag vier zou zij normaal gesproken niet aan het woord zijn.
De tijdrit was namelijk niet Wiebes’ favoriete onderdeel. Bij wie dat wel zo was? Grace Brown. De Australisch kampioene tegen de klok zette een tijd van 20 minuten en 36 seconden neer en was daarmee een halve minuut sneller dan landgenote Lauretta Hanson.
Annemiek van Vleuten had voor aanvang van de klokproef twaalf tellen achterstand op de Deense leidster. Na het eerste tussenpunt was die achterstand virtueel gehalveerd, bij de tweede tijdmeting hield de Deense onderweg nog drie seconden over. Vanaf dat moment ging het mis voor Uttrup Ludwig: Van Vleuten hield aan de streep 29 seconden over op de tijd van de Deense en leidt nu met zeventien tellen voorsprong.

Waar kijk je?

Ook de Tour of Scandinavia komt op zondag ten einde! Mis niks van de slotrit via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie