Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Scandinavia | Annemiek van Vleuten wint ondanks ritwinst Cecilie Uttrup Ludwig

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 27/08/2023 om 14:36 GMT+2

Het is Annemiek van Vleuten gelukt om haar voorlaatste wedstrijd als professioneel wielrenster te winnen. In de kletsnatte straten van Haderslev bleek Cecilie Uttrup Ludwig de beste, maar ze pakte niet genoeg tijd om Van Vleuten nog voorbij te gaan in het algemeen klassement.

Tour of Scandinavia | Annemiek van Vleuten wint ondanks ritwinst Cecilie Uttrup Ludwig

Volgende week rijdt ze de laatste koers als professional: Annemiek van Vleuten zwaait af in eigen land tijdens de Simac Ladies Tour. Dus was het hoog tijd om nog eens een koers op haar al vreselijk indrukwekkende palmares bij te schrijven.
De basis voor de eindzege in de Tour of Scandinavia werd op zaterdag gelegd in de tijdrit, toen Van Vleuten een achterstand van twaalf seconden in het klassement op Cecilie Uttrup Ludwig omboog in een voorsprong van zeventien tellen.
Een kopduo bestaand uit Elena Hartmann en Anya Louw kreeg vier minuten voorsprong. Eens die voorgift slonk tot twee minuten, kwamen de twee vooraan ten val. Hartmann was er het slechtst aan toe, Louw kon nog wel even solo als aanvalster door.
Op de oplopende aankomststrook richting Haderslev viel Uttrup Ludwig aan met nog vijftien kilometer te gaan. Louw werd in de gietende regen gepakt op acht kilometer van de streep, waarna het enkel no de vraag was wie de sprint bergop won. Uttrup Ludwig viel nogmaals aan en kon haar tweede ritwinst in vijf dagen tijd boeken. De eindwinst ging echter mee terug naar Nederland.

Waar kijk je?

Ook het afscheid van Annemiek van Vleuten in de Simac Ladies Tour wil je natuurlijk niet missen! Wij zijn er met Eurosport en discovery+ bij van begin tot eind.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie