Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Scandinavia | Lorena Wiebes geeft lesje sprinten op oplopende strook

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/08/2023 om 14:34 GMT+2

Lorena Wiebes heeft na de eerste ook de derde etappe van de Tour of Scandinavia gewonnen. Waar het verschil in de eerste rit bijzonder klein was, stond er in Larvik geen enkele maat op de snelste vrouw ter wereld. Wiebes domineerde de sprint en hoefde slechts te bepalen wanneer ze aanging om de overwinning te pakken.

Tour of Scandinavia | Lorena Wiebes geeft lesje sprinten op oplopende strook

Tijdens de eerste sprint kwam Wiebes maar net op tijd om Cecilie Uttrup Ludwig nog te achterhalen. Wie weet liet ze wel daarom nu niks aan het toeval over. Overigens was van gelijke omstandigheden geen sprake, omdat de laatste meters richting de streep een beetje opliepen.
Op een vlakke finishstrook kun je Wiebes standaard opschrijven als winnares, als het oploopt is dat toch nog even afwachten. Heel eventjes dan, want de sprintster van SD Worx domineerde de aankomst. Tegen de explosiviteit van Wiebes was niemand opgewassen.

Tijdrit bepaalt klassement

Opvallend was dat Wiebes al vroeg aanging en er een lange sprint van maakte, wat alles vertelde over de power in haar benen. Achter Wiebes deed ook Uttrup Ludwig goede zaken door nog wat bonificatieseconden op te rapen in aanloop naar de tijdrit van morgen.
Die tijdrit in de Tour of Scandinavia wordt niet verreden in Noorwegen, maar Denemarken. Het peloton verplaatst zich naar het welbekende Herning om daar 16,5 kilometer tegen de klok te fietsen. De grootste uitdager van Uttrup Ludwig is Annemiek van Vleuten.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie