Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Scandinavia | Van Vleuten na lange sprint nipt geklopt door Uttrup Ludwig

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/08/2023 om 18:11 GMT+2

Het is Annemiek van Vleuten net niet gelukt om een extra overwinning toe te voegen aan haar al uitpuilende erelijst. Van Vleuten werd in de sprint van de tweede etappe van de Tour of Scandinavia geklopt door Cecilie Uttrup Ludwig. Wat de Deense gisteren net niet lukte, lukte nu wel: winnen.

Tour of Scandinavia | Van Vleuten na lange sprint nipt geklopt door Uttrup Ludwig

Uttrup Ludwig was in de eerste etappe ook al in de aanval, voor het peloton uit, maar zag toen op de laatste meters Lorena Wiebes nog voorbij vliegen. Het scheelde 25 meter of ze had gewonnen, maar wat resteerde, waren lege handen.
Dat is nu wel anders. Na een beklimming onderweg naar Norefjell, waarop Van Vleuten het uiteraard probeerde maar zonder succes, was een sprint beslissend voor het kwartet op kop. Dit keer trok Uttrup Ludwig wel aan het langste eind, goed voor haar eerste zege van 2023 en een dubbelslag bovendien.

Wiebes geeft leiderstrui af

Uttrup Ludwig neemt de leiding in het klassement over van Wiebes, want de sprintster kon niet volgen tijdens de pittige beklimming. Van Vleuten volgt op zeer korte achterstand en met nog een tijdrit in het verschiet, behoort het klassement winnen zeker tot de mogelijkheden voor Van Vleuten.
De 40-jarige Van Vleuten rijdt in Noorwegen en Denemarken haar voorlaatste koers. De allerlaatste wordt de Simac Ladies Tour, waar ze vooral van plan is om afscheid te nemen van het publiek.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie