Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Bol heeft geen kans tegen sprintkoning Philipsen - Lutsenko eindwinnaar

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/10/2023 om 14:45 GMT+2

Jasper Philipsen heeft zijn statuur van sprintkoning nog maar eens onderstreept in de slotrit van de Ronde van Turkije. De Vlam van Ham maakte er in Istanbul kwartet van door zijn vierde etappe van de week te winnen. De teller voor het complete seizoen staat op maar liefst negentien zeges, terwijl Alexey Lutsenko zich tot eindwinnaar kroonde.

Ronde van Turkije | Bol heeft geen kans tegen sprintkoning Philipsen - Lutsenko eindwinnaar

Er moet tegenwoordig iets bijzonders worden verzonnen door de concurrentie om Philipsen in een sprint te verslaan en dat is precies wat Astana probeerde. Cees Bol en co lieten in de laatste bocht, tijdens een stukje oplopende weg, een gaatje vallen in de hoop de Belg te verrassen.
Philipsen bleek echter niet voor een gat te vangen en zat snel weer in goede positie. Die goede positie zette hij om in alweer een overwinning, zijn negentiende van dit jaar. Bol probeerde het wel, maar kwam niet eens voorbij het achterwiel van Philipsen. De spurter van Alpecin kon alweer juichen.
picture

Ronde van Turkije | Het zit Vine eens een keer mee - Australiër blijft peloton nipt voor na solo

Eindwinst Lutsenko, bergtrui voor Vine

Hoewel Bol misgreep, werd de Ronde van Turkije toch een succesvolle voor Astana. Lutsenko gebruikte zijn overwinning op de brute Babadag als (enorme) springplank naar eindwinst. Hij zag Bol en Philipsen vlak voor zich om de winst spurten en kwam zelf zonder kleerscheuren binnen.
Eerder in de etappe, die zich grotendeels in hartje Istanbul afspeelde, trok Jay Vine wederom ten aanval. De winnaar van zaterdag stelde op die manier zijn bergtrui definitief veilig.
picture

Ronde van Turkije | Lutsenko slaat dubbelslag op ‘zwaarste klim’ van 2023

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie