Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Het zit Vine eens een keer mee - Australiër blijft peloton nipt voor na solo

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/10/2023 om 14:28 GMT+2

Het seizoen van Jay Vine viel als gevolg van blessures, fysiek plus mentaal ongemak en valpartijen behoorlijk in duigen. Maar hij sluit af met een mooie opsteker. Vine won de zevende etappe van de Ronde van Turkije na een mooie solo. De Australiër reed 25 kilometer alleen naar de streep in Izmir.

Ronde van Turkije | Het zit Vine eens een keer mee - Australiër blijft peloton nipt voor na solo

Vine zorgde voor de 55ste overwinning van het seizoen van Team UEA Emirates en pakte behalve ritwinst ook definitief de bergtrui, vandaar zijn rode outfit. Rit zeven maakte het de sprinters lastig met twee serieuze obstakels. Te lastig, zo bleek, getuige de overwinning van Vine.
Er wist zich lange tijd geen kopgroep te formeren, maar toen de weg opliep, was het spel op de wagen. Op de tweede serieuze klim ging Vine er vandoor. Eerste prioriteit was het veiligstellen van de bergtrui en wat er daarna verder mogelijk was, zou wel blijken.
Het bleek heel wat. Vine rondde een solo van zo’n 25 kilometer succesvol af. Bijzonder was dat enkele van die kilometers bergaf gingen, terwijl de Australiër niet bekend staat als een daalwonder. Wel als tijdrijder en daardoor kon hij in de diepe finale genoeg marge houden.
picture

Ronde van Turkije | Lutsenko slaat dubbelslag op ‘zwaarste klim’ van 2023

Maagproblemen op Babadag

Grappig genoeg zag Vine bij het keerpunt vlak voor de streep precies hoeveel voorsprong hij had op het achtervolgende peloton. Toen wist hij in feite al dat het genoeg was, al helemaal toen zich in die laatste hairpin nog een valpartij voordeed. Daardoor dunde het groepje achtervolgers flink uit.
Ondanks de geruststellende voorsprong en zekere overwinning durfde Vine het niet aan om uitgebreid te juichen. Misschien dat er daarvoor eerder dit seizoen te veel misging. Het liefst was Vine eindwinnaar geworden van de Ronde van Turkije, maar dat kon hij vergeten na maagproblemen op de brute klim naar de top van de Babadag.
Met de bergtrui en een ritzege valt de opbrengst voor Vine in tweede instantie echter allerminst tegen. Achter de winnaar sprintte Jasper Philipsen naar de tweede plaats. Cees Bol werd derde. Alexey Lutsenko blijft aanvoerder van het klassement en mag het zondag in Istanbul afmaken.
picture

Ronde van Turkije | Langellotti klopt Lutsenko op slotklim en zegeviert in lastige etappe

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie