Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Denz voorop bij dubbelslag Bora-hansgrohe na gevaarlijke finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/10/2023 om 16:33 GMT+2

Nico Denz heeft toegeslagen tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Turkije. De Duitser had in de gaten hoe belangrijk goede positionering was in de gevaarlijke finale en reed de volledige laatste kilometer op kop. Vervolgens kon Denz vieren en ploegmaat Matthew Walls vierde met hem mee.

Ronde van Turkije | Denz voorop bij dubbelslag Bora-hansgrohe na gevaarlijke finale

Denz en Walss voerden het peloton aan tijdens de bochtig afdaling naar Bodrum, die zich desondanks op hoge snelheid voltrok. De Bora-renners zaten voorop bij het ingaan van de laatste kilometer en toen zich in de laatste, doordraaiende bocht een valpartij voordeed, was het definitieve gat geslagen.
Onder meer Jasper Philipsen, deze week al winnaar van drie etappes, werd opgehouden door de valpartij, waardoor hij zich niet in de sprint kon mengen. Het werd zelfs niet eens een sprint. Daar baalt Cees Bol ongetwijfeld het meest van. Achter het Bora-duo sprintte de Nederlander naar plek drie.
picture

Ronde van Turkije | Philipsen sprint naar derde overwinning en is Pogacar voorbij

Vrijdag finish bergop

Bol ontwikkelde op de laatste rechte lijn misschien wel de hoogste snelheid, maar het gaatje met de Bora-renners was al geslagen en hij kwam er niet meer overheen. Het verschil was slechts minimaal omdat het Bora-tweetal al aan het feesten was geslagen.
Bora heeft vooral met Ben Zwiehoff ook nog kansen op eindwinst, maar dan moet er vrijdag in de zesde etappe op Turkse bodem wel iets bijzonders gebeuren. Zwiehoff kijkt aan tegen een achterstand van zestien seconden op Alexey Lutsenko, die eerder deze week won op de Babadag.
Ook vrijdag is de finish bergop, maar dit keer is de slotklim lang niet zo extreem.
picture

Ronde van Turkije | Jasper Philipsen wint etappe 2 voor Cees Bol

Waar kijk je?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie