Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Jasper Philipsen sprint naar zestiende seizoenszege en wint eerste etappe

Dave Kornuyt

Geupdate 08/10/2023 om 15:14 GMT+2

Er stond geen maat op Jasper Philipsen in de eerste etappe van de Ronde van Turkije. De Belg was verreweg de snelste in Antalya voor Gleb Syritsa en Timothy Dupont.

Ronde van Turkije | Jasper Philipsen sprint naar zestiende seizoenszege en wint eerste etappe

Naast Jasper Philipsen stond er nog een superster aan de start in Turkije. Mark Cavendish maakte zijn terugkeer in het peloton, maar kon verder geen grote rol van betekenis spelen. De etappe begon met een zevental vluchters.
Langs de Turkse kust reed Nederlander Bram Dissel, die voor de nationale selectie van Nederland fietst in Turkije, mee in de kopgroep. Uiteindelijk reden drie man weg uit die kopgroep. Leadro Oyola, Mateusz Kostanski en Alex Vandenbulcke.
De drie werden vijftien kilometer voor de streep bij de kraag gegrepen door Alpecin-Deceuninck. In de slotkilometer zaten een aantal gevaarlijke bochten met daarin nog een kleine valpartij in de laatste. Toen de sprint eenmaal begon, was al snel duidelijk dat er geen maat stond op Jasper Philipsen.
De Belg liet de concurrentie stof happen en won de etappe. Door de zege in de eerste etappe rijdt de Belg morgen ook in de lichtblauwe leiderstrui. Gleb Syritsa werd uiteindelijk tweede gevold door Timothy Dupont.

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie