Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | Daar zijn ze weer: biergooiers! Opnieuw is Mathieu van der Poel slachtoffer

Matthijs Klerkx

Geupdate 31/03/2024 om 16:18 GMT+2

In de Omloop Het Nieuwsblad was Marianne Vos de pineut op de Muur van Geraardsbergen, deze keer was Mathieu van der Poel het getroffen doel: de biergooiers vonden weer hun manier om negatief in het nieuws te komen. Terwijl de wereldkampioen solo over de Oude Kwaremont trok, werd hij van alle kanten besmeurd met goudgele rakkers.

Ronde van Vlaanderen | Daar zijn ze weer: biergooiers! Deze keer is Mathieu van der Poel slachtoffer

Alsof het hem niets deed, reed Van der Poel solo over het Kwaremontplein nadat hij net was bedolven onder een zee van bier. ‘Supporters’, al mogen we die bezwaarlijk zo noemen, lieten onder boegeroep denken wat ze van de solo van de wereldkampioen vonden.
Op de Koppenberg was Van der Poel vertrokken voor een solo van meer dan veertig kilometer en niet veel later was de situatie voor de tegenstand al uitzichtloos. Dit tot ongenoegen van veel mensen langs de kant, die de regenboogtrui wilden vervuilen met het Vlaamse hop.
Van der Poel is het gewend van de cross, maar het is de vraag of dit hem alsnog niet in de koude kleren gaat zitten. Op weg naar Oudenaarde was dat alvast niet het geval, want de wereldkampioen stak met kop en schouders boven de rest uit.
picture

Ronde van Vlaanderen | Koppenbergcross tijdens de Ronde! – Van der Poel versnelt, renners te voet

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel