Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Etappe zes ingekort door aardverschuiving op eerste klim

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 16/06/2023 om 08:56 GMT+2

De zesde etappe van vrijdag in de ronde van Zwitserland is ingekort tot 148 kilometer. Dat komt door een aardverschuiving op de Albulopas, waar de renners de eerste zware klim van de dag op zouden rijden. Het peloton wordt nu vrijdagochtend verplaatst naar de nieuwe startplaats Chur.

Mattias Skjelmose - Tour de Suisse

Foto: Getty Images

De zesde etappe zou beginnen met twee zware klimmen. Vanaf La Punt werd de Albulapas beklommen om daarna af te dalen naar de tweede klim richting Lenz. Door een aardverschuiving op de eerste klim wordt dat gedeelte van de etappe volledig geschrapt.
De start van de etappe is nu na de afdaling van de tweede klim in Chur. Vanaf daar blijft de etappe hetzelfde en is het nog 148 kilometer naar de finish. De renners worden vrijdagochtend met de bus verplaatst naar de nieuwe start plaats.
Het peloton krijgt nu eerst een lang vlak stuk van 85 kilometer voor de kiezen om vervolgens te beginnen aan de lastige heuvelachtige finale. Daar gaan de renners een aantal steile muurtjes op met een slotklimmetje van 2,5 kilometer en een stijgingspercentage van gemiddeld 6,7%.
picture

Ronde van Zwitserland | Ayuso wint de koninginnerit

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Zwitserland is vanaf zondag acht dagen lang live te zien op Eurosport en reclame vrij te streamen op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie