Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Topdag voor SD Worx: Fisher-Black pakt Etappe, klassement voor Reusser

Tobias Kappelle

Geupdate 20/06/2023 om 17:59 GMT+2

De laatste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Niamh Fisher-Black. De Nieuw-Zeelandse reed lange tijd op kop met Katarzyna Nieuwiadoma en was in de eindsprint de sterkste. Achter de twee koplopers wist Marlen Reusser de eindwinst in het klassement op te eisen met een lange solo.

Ronde van Zwitserland | Fisher-Black wint etappe 4

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een grote kopgroep. Negen vrouwen maakten zich los. Dit waren Danielle de Francesco, Anastasiya Kolesava, Tiffany Cromwell, Julie van de Velde, Valerie Demey, Tiril Jorgenson, Eglantine Rayer, Eyeru Tesfoam Gebru en Rosita Reijnhout. Op 60 kilometer van de streep was de voorsprong op het peloton een kleine twee minuten.
Tijdens een klim bleven alleen Rayer en Van de Velde over vooraan, maar de voorsprong liep snel terug. Bovendien begon het peloton zelf ook te versnellen op 50 kilometer van de streep en bleven er weinig rensters over in de grote groep. Niewiadoma en Fisher-Black vielen aan en kwamen snel bij de koplopers.
Op 30 kilometer van de streep had het viertal ruim twee minuten voorsprong, terwijl de achterstand van Niewiadoma in het klassement 2:07 bedroeg. Echt zorgen hoefde SD Worx zich dus niet te maken, maar wel werd er besloten om de gang flink in de groep te houden.

Reusser in de achtervolging

In het peloton nam Demi Vollering de verantwoordelijkheid voor de kop van het peloton in dienst van ploeggenote Marlen Reusser. In de afdaling van de voorlaatste klim was het Reusser zelf die iedereen achter zich liet. Binnen een mum van tijd had de Zwitserse de voorsprong verkleind tot een minuut en op vijf kilometer van de streep was Reusser zeker van de eindzege met 40 seconden achterstand.
Dit betekende dat Niewiadoma en Fisher-Black langzaam aan de dagzege konden gaan denken. De Nieuw-Zeelandse liet als onderdeel van SD Worx haar concurrente al het werk doen en leek op voorhand de meest frisse van de twee in de finale.
Niewiadoma had na kilometerslang kopwerk geen puf meer voor een explosieve sprint en dus kon Fisher-Black gemakkelijk uit het wiel komen. De Poolse moest de strijd staken en dus was er een dubbelslag voor SD Worx. Fisher-Black won de etappe, terwijl Reusser een halve minuut later juichend over de streep kwam en het klassement pakte.
picture

Ronde van Zwitserland | Het interview met winnares Marlen Reusser

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie