Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Gino Mäder gereanimeerd na val in afdaling, huidige toestand onbekend

Menno Waebeke

Geupdate 15/06/2023 om 20:01 GMT+2

Tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland kwamen Magnus Sheffield en Gino Mäder hard ten val in de afdaling van de Albulapass. Beide renners zijn er volgens de organisatie slecht aan toe. "Gino Mäder lag bewegingloos in het water. Hij is meteen gereanimeerd en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Magnus Sheffield kon wel reageren en werd afgevoerd met een hersenschudding."

Gino Mäder

Foto: Getty Images

De ploeg van Mäder, Bahrain-Victorious, heeft het nieuws over de Zwitser inmiddels bevestigd op hun site. "Gino was betrokken bij een val in de afdaling naar La Punt, de finishlijn van etappe vijf in de Ronde van Zwitserland. De renner ging van de weg af en viel in een ravijn."
"Daar werd hij direct geholpen door een dokter van de wedstrijdleiding. Mäder was buiten bewustzijn en is ter plekke gereanimeerd en met een helikopter naar het Chur Ziekenhuis vervoerd. Meer nieuws over de gevolgen van het accident volgt nadat hij nader is onderzocht. Onze gedachten gaan uit naar Gino."

Sheffield buiten levensgevaar

Ook Magnus Sheffield werd na zijn val direct naar het ziekenhuis gebracht. INEOS Grenadiers heeft via Twitter aangegeven later een update te geven over de status van de Amerikaan. De Deense televisie wist echter te melden dat Sheffield het naar omstandigheden goed maakt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie