De langste etappe van deze Tirreno kende dus een lengte van 219 kilometer en het peloton deed er dan ook 5,5 uur over om aan de streep te geraken. Het voorjaarszonnetje ging bij de aankomst om 17:30 uur al langzaam onder, waardoor de schaduwen lang werden en het niet veel scheelde of de duisternis al begon in te zetten.
Om het nog iets ingewikkelder te maken, bestond de aankomst in het routeboek wel uit een rechte lijn, maar bleek de praktijk heel anders. Daardoor kwam het aan op timing en positionering. Misschien dat het dus niet zo gek was dat Merlier won, die als 29-jarige al redelijk wat ervaring heeft opgedaan.
Kooij (Jumbo-Visma) noteerde misschien namelijk wel de hoogste topsnelheid, maar hij moest van te ver komen. En ook de 23-jarige Kaden Groves, die derde werd, ontbeerde wellicht wat inzicht om het zichzelf gemakkelijker te maken.
Tirreno - Adriatico
Tirreno-Adriatico | Pogacar blikt terug op topweek waarin hij alweer de beste is
14/03/2022 OM 16:08

Tirreno-Adriatico | Ganna verslaat Evenepoel plus Pogacar

Grote namen blijven achter

Opvallend was echter wel dat Kooij en Groves, als mogelijke aanvoerders van een nieuwe generatie rappe mannen, erin slaagden om grote namen als Peter Sagan, Simone Consonni en Giacomo Nizzolo voor te blijven.
Het is niet gezegd dat het in de derde, heuvelachtige rit opnieuw uitdraait op een massasprint. Het peloton legt woensdag een route af van 170 kilometer, van Murlo naar Terni, en moet onderweg op Toscaanse slingerwegen een paar klimmetjes verteren. Tegen het einde vlakt het parcours wel uit.

WAAR KIJK JE?

Het hele wielervoorjaar en alle grote rondes kijk je live op Eurosport of stream je reclamevrij op discovery+.
Tirreno - Adriatico
Tirreno-Adriatico | Pogacar blikt terug op topweek waarin hij alweer de beste is
14/03/2022 OM 16:07
Tirreno - Adriatico
Tirreno-Adriatico | “Niet Evenepoel, maar Pogacar is de nieuwe Merckx” - Lefevere spreekt
14/03/2022 OM 13:53