Tirreno-Adriatico | Bauhaus profiteert van val Philipsen en wint in regenachtige derde etappe

Maurits ten Kate

Geupdate 06/03/2024 om 16:16 GMT+1

Phil Bauhaus heeft een regenachtige derde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Duitse renner, in dienst van Bahrein-Victorious, profiteerde optimaal van een valpatrij in het peloton waar onder andere Jasper Philipsen bij betrokken was. In het algemeen klassement behoudt Juan Ayuso de leiding.

Zonder Robert Gesink, die gisteren ten val kwam en de koers moest verlaten, zette het peloton rond de klok van 10.00 koers naar Gualdo Tadino, de aankomstplaats van vandaag.
Jan Stöckli van Corratec-Vini Fantini en Samuele Zoccarato van Bardiani gingen er vroeg vandoor en hadden op een gegeven moment zelfs een voorsprong van twaalf minuten op het peloton, maar de twee vluchters werden ruim voor de streep ingerekend door het peloton.
Mathieu van der Poel won in 2021 al eens in Gualdo Tadino, een listige aankomstplek met vlak daarvoor de listige Casacastalda. Ook de aankomst was bergop en met de hevige regenval werd dat nog eens bemoeilijkt. Vlak voor de meet ging een deel van het peloton onderuit, waaronder Jasper Philipsen. Bauhaus kon daarvan optimaal profiteren en pakt zijn eerste zege sinds januari 2023.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?