Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | “Geweldige atlete, onwijs aardig persoon” - Iris emotioneel op motor over Van Vleuten

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/07/2022 om 19:52 GMT+2

De allereerste Tour de France Femmes maakt veel los. De buitenaardse prestatie van Annemiek van Vleuten was zaterdag een voorlopig hoogtepunt. Onderweg naar de gele trui reed Van Vleuten de rest op een hoop. Iris Slappendel zag het vanaf de motor vanaf de eerste rij gebeuren en werd er een klein beetje emotioneel van.

Tour de France Femmes | “Geweldige atlete, onwijs aardig persoon” - Iris emotioneel op de motor

Etappe zeven van de eerste editie van de Tour de France Femmes was het moment waarop het moest gebeuren en zoals zo vaak gebeurde het ook. Als Van Vleuten ergens haar zinnen op zet, dan zorgt ze dat het lukt. Zelfs ziekte tijdens de eerste dagen weerhoudt haar daar niet van.
Van Vleuten ging er vandoor tijdens de beklimming van de Petit Ballon en niemand zag haar meer terug. Dat gebeurde pas aan de finish, toen ze inmiddels was gehuld in de gele trui. Ze verdedigt in de slotrit een dikke voorsprong op de concurrentie.
picture

Tour de France Femmes | Vos feliciteert Van Vleuten en maakte zich zorgen over tijdslimiet

Motor

Iris bekeek de machtsgreep van Van Vleuten vanaf de motor en deed natuurlijk verslag tijdens de live-uitzending van Eurosport. Bradley Wiggins is deze dagen ingeruild voor Iris Slappendel en zij heeft natuurlijk net zo goed een historie in het peloton. Vandaar dat het haar zoveel deed.
Kijk en luister naar de bijdrage van Iris toen ze vlak achter Van Vleuten reed, die toen nog zo’n elf kilometer van de gele trui verwijderd was. “Ik zit eerste rang tijdens de grote Annemiek van Vleuten-show. Het is fantastisch om te zien.”
“Ik heb de ploegleiding gesproken en het plan was inderdaad om al op de eerste klim in de aanval te gaan. Ze doet het, ze oogt nog steeds heel sterk. Wat kan ik verder zeggen? Kijk naar je scherm, kijk zelf naar de beelden. Ze is fantastisch, zo sterk.”
picture

Tour de France Femmes | Oppermachtige Van Vleuten strooit met minuten in zevende etappe

Gewoon Annemiek

“We zeggen allemaal: Annemiek is een alien, een machine, ze komt van een andere planeet. Maar vergeet niet, ze is gewoon Annemiek. Zo’n aardig persoon. Ze was een geweldige ploeggenoot en is een fantastische vriendin.”
“Ik ben een beetje emotioneel om haar hier historie te zien schrijven. Ik kan alleen maar meegeven: geniet ervan, geniet van de geweldige atlete die Annemiek is. Nog enkele kilometers te gaan. Ik denk niet dat er nog iets fout gaat.”
picture

Tour de France Femmes | Van Vleuten krijgt tijdens machtsgreep waarschuwing voor te snel rijden

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie