Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | "Maar dan wel met een tijdrit!" - Van Dijk denkt al na over volgend jaar

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 31/07/2022 om 19:03 GMT+2

Ellen van Dijk staat met gemengde gevoelens Eurosport te woord bovenop de Super Planche. De ploeg van Van Dijk kent geen grote successen en een licht tegenvallend klassement met Longo Borghini, maar wint wel de witte trui met Shirin van Anrooij. Voor Van Dijk zelf ontbrak er vooral één belangrijk ding aan deze Tour de France Femmes.

Tour de France Femmes | "Maar dan wel met een tijdrit!" - Van Dijk denkt al na over volgend jaar

Ellen van Dijk staat met gemengde gevoelens Eurosport te woord over haar Tour de France Femmes. Voor de Europese kampioene op de weg ontbrak er namelijk één belangrijk onderdeel aan deze Tour voor vrouwen: de tijdrit. Het onderdeel waar Van Dijk de wereldkampioene in is.
"Het was een geweldige week voor het vrouwenwielrennen, maar als team wilden we meer. We wilden een etappezege en een betere eindklassering dan de zesde plek. Dit is wat het is."
Ondanks de witte trui van Shirin van Anrooij kijkt de Trek-Segafredo toch terug op een lichtelijk tegenvallende eerste editie van de Tour de France Femmes. Op de vraag of Van Dijk al uitkijkt naar volgend jaar reageerde ze volmondig ja: "Maar dan wel met een tijdrit!"
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie