Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Eva van Agt kwam ten val door fout motard - "Tien minuten out geweest"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 03/08/2023 om 15:23 GMT+2

Eva van Agt kwam vorige week hard ten val in de Tour de France Femmes. De 26-jarige Nederlander van Jumbo-Visma hield er een hersenschudding en een gebroken rib aan over, maar kijkt inmiddels weer uit naar haar rentree. In een interview met Wielerflits doet Van Agt voor het eerst uit de doeken hoe ze nu eigenlijk ten val kwam. De oorzaak: een motard.

Tour de France Femmes | Van Agt komt ten val in tweede etappe

“Het laatste wat ik me kan herinneren, is dat ik met veel meer snelheid dan de motards door de bocht kwam. Ik schreeuwde ‘go, go' en dacht dat het wel goed zou komen, maar niet dus. Ik probeerde waarschijnlijk te remmen om niet in botsing te komen met die motard. Aangezien ik nog schuin in de bocht hing en de weg nat was, lag ik meteen op de grond", vertelt Van Agt.
De schade van de val was niet mals. Van Agt was even buiten bewustzijn en hield er een hersenschudding, een longkneuzing en een gebroken rib aan over. "Ik ben tien minuten out geweest. Pas 22 minuten na mijn val, herinner ik me weer dingen. Ik belde mijn ouders om te zeggen dat ik oké was, maar over de periode daarna heb ik weer veel gaten."

Rentree in augustus

Inmiddels is Van Agt hard aan het werk om zo snel mogelijk weer terug te keren op de weg. "De eerste dagen heb ik vooral op de bank gelegen. Daarna ging ik bijvoorbeeld een wandelingetje maken, stiekem koers kijken. Woensdag heb ik voor het eerst gefietst. Ik hoop in de Tour of Scandinavia (23 augustus) mijn rentree te maken."
Boze gevoelens tegenover de motard heeft Van Agt ondanks de gevolgen echter niet meer. "Ik was eerst wel boos, maar de motards horen bij de koers. In het peloton word je ook niet boos op andere rensters als die een valpartij veroorzaken. De ASO heeft na mijn val motards extra geïnstrueerd, daamee is de kous wat mij betreft af."

Waar kijk je?

Het Super-WK in Glasgow is van start! Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie