Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | “Ik weet niet of ik van start ga” - Lotte Kopecky geeft Paris 2024 prioriteit

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/10/2023 om 15:55 GMT+2

Lotte Kopecky was vorig jaar een grote blikvanger tijdens de Tour de France Femmes. Pas op zaterdag moest ze de gele trui afstaan, nadat ze zelfs goed bleek te kunnen klimmen. Maar bij de volgende editie is alles anders. Kopecky weet zelfs nog niet of ze in Rotterdam aan de start verschijnt. “De Tour start daags na het omnium en Paris 2024 is voor mij het belangrijkst”, aldus de Belgische.

Tour de France Femmes | “Ik weet niet of ik van start ga” - Kopecky geeft Paris 2024 prioriteit

Na afloop van de presentatie van het Tour de France Femmes parcours, dat begint in Rotterdam en eindigt op de Alpe d’huez, bevestigt Kopecky tegenover Eurosport dat ze niet zeker is over haar tourdeelname volgend jaar. “Ik weet nog niet of ik zo vlak na het olympisch omnium aan de start sta komende zomer. Ik moet eerst gaan praten met mijn team en de Belgische federatie om te bekijken wat de beste optie is.”
Voor nu lijkt de focus van Kopecky nog niet te liggen bij de Tour. Hoewel de Belgische ook nog twijfelt omdat de route ook door haar eigen land gaat. Misschien dat de spectaculaire laatste dag van de Tour komende zomer haar nog over de streep kan trekken. “Ik heb de Alpe d’Huez nog niet eerder beklommen en ik wil die klim wel beter leren kennen.”
picture

WK Wielrennen | Spervuur aan aanvallen - Samenvatting wegwedstrijd gewonnen door Lotte Kopecky

Bijzonder jaar

Kopecky kent een indrukwekkend seizoen tot nu toe. In augustus werd ze in Glasgow wereldkampioen op de weg en won ze ook nog twee gouden medailles bij het WK baanwielrennen. Daarnaast schreef de 27-jarige renster voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen op haar naam en eindige ze, met een etappezege op zak, als tweede in de Tour de France.
Na haar wereldtitel op de weg in Glascow reageerde Kopecky vol vreugde: “Het is een geweldig jaar geweest, maar ook een erg zwaar jaar. Dit betekent ontzettend veel voor me en het is een droom die uitkomt. Volgend seizoen hoop ik te genieten van mijn regenboogtrui.”
picture

Tour de France Femmes 2024 | Route en Parcours - Start in Rotterdam, primeur op Alpe d'Huez

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France Femmes avec Zwift weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie