Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Vollering of Van Vleuten? "Het komt aan op de benen op de Tourmalet" - Kop over Kop

Mathieu Hilgersom

Geupdate 21/07/2023 om 12:25 GMT+2

Tijdens de grote previewshow van Kop over Kop over de Tour de France Femmes blikt host Sander Valentijn samen met Iris Slappendel, Tim de Vries en Jip van den Bos vooruit op de verwachte strijd tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten. De kenners geven de eerste licht de voorkeur voor het geel, maar beseffen dat het uiteindelijk zal aankomen op de vorm van de dag op de Tourmalet.

Giro Donne | Eerste dagzege Van Vleuten in regenboogtrui levert direct roze trui op

"Vollering moet met haar explosiviteit het verschil maken in de overgangsetappes", weet Slappendel. "Het lastige is dat SD Worx meerdere rensters heeft met ambities. Wanneer ze in de eerste etappes ook voor de sprint van Lorena Wiebes gaan, is dit een gemiste kans voor het geel en de bonifcatieseconden van Vollering."

Bonificatieseconden

Van den Bos vindt dat de kopvrouw van SD Worx inderdaad de bonificatieseconden moet pakken. "Zowel onderweg als in de eindsprint kan ze het verschil maken en op die manier tijd pakken. Dit is belangrijk, omdat ze zowel bergop als in de tijdrit aan elkaar gewaagd zijn."
"Ze moet proberen om met voorsprong te beginnen aan die etappe op de Tourmalet", vult Slappendel aan. "Dan dwingt ze Annemiek tot aanvallen. Zeker met de tijdrit op de laatste dag, want ik denk dat Vollering daar beter in is dan Van Vleuten."
picture

Vuelta Femenina | Vollering deelt de eerste klap uit aan Van Vleuten met etappewinst en rode trui

Vorm van de dag

Volgens Tim de Vries maakt de vorm van de dag op de Tourmalet het verschil. "Van Vleuten is gebaat bij een zware koers. Al is de etappe nog zo zwaar, haar niveau brokkelt niet zo snel af. Ze is heel taai. Zowel zijzelf als haar ploeg Movistar gaat proberen om de koers op de Tourmalet zo zwaar mogelijk te maken. Uiteindelijk komt het erop aan wie daar de beste benen heeft."
Hoewel SD Worx met een heus sterrenteam aan de start verschijnt, verwachten de kenners niet dat dit het verschil gaat maken voor Vollering. Slappendel: "SD Worx heeft een sterke ploeg, maar de vraag is hoe lang ze haar bij kunnen staan in het hooggebergte. Marlen Reusser acht ik daartoe nog het meest in staat. Movistar heeft een ploeg die meer geschikt is voor de lastigere etappes."
picture

Vuelta Femenina | Van Vleuten slaat slag en pakt een minuut, Vollering grootste slachtoffer

Ervaring

Van Vleuten is de meest ervaren van de twee, maar dat gaat volgens Van de Bos geen rol spelen. "Vollering heeft dit jaar grote stappen gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Zij heeft nu ook volop ervaring. Dat verschil is verwaarloosbaar."

Waar kijk je?

Wordt de kroon van Van Vleuten afgenomen door Vollering, of heeft de wereldkampioene nog één laatste kunstje in zich? Je mist geen moment van de Tour de France Femmes avec Zwift via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie