“Ik denk dat Urska prima weet wat ze doet. Urska koerst slimmer dan ik. Ze vindt haar weg wel. En snel ook, naar de top”, aldus Pogacar voor de start van de tweede etappe, met Lorena Wiebes in de eerste gele trui.
“Ik heb Urska gisteren gemist aan de finish in Parijs, maar zij heeft op dit moment een groter doel en ik ben dan ook heel trots dat ze de Tour rijdt. Het is hartstikke leuk om erbij te zijn hier aan de start.”

Tour de France Femmes | Wiebes pakt historisch geel na winst op Champs-Élysées

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Veel ontwikkelingen

Het ontgaat Pogacar niet dat wielrennen in het algemeen en vrouwenwielrennen in het bijzonder de laatste jaren grote stappen zet. “Het is fantastisch om mee te maken en heel mooi dat Urska onderdeel is van het peloton. Op die manier volg ik het ook van dichtbij.”
Pogacar rijdt in de auto met het peloton mee en meldt zich zondag weer op de top van de Super Planche des Belles Filles, waar de Tour de France Femmes finisht. Bijzonder genoeg voor Pogacar en Zigart is dit de plek waarop hij zijn eerste Tour-winst behaalde door Primoz Roglic te verslaan in de tijdrit.

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33