Het tekent de hardheid van een wielrenner en Roglic in het bijzonder. Beloond voor zijn doorzettingsvermogen werd hij niet. De kopman van Jumbo-Visma belandde achter de groep waarin Jonas Vingegaard reed, die door een mechanisch defect ook achterop was geraakt.

Tour de France | Jumbo-Visma klungelt op zoek naar de juiste fiets van Jonas Vingegaard

Hulp

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Zijn ploeggenoten bleven bij Vingegaard waardoor Roglic zelf het karwei moest opknappen. Pas later kreeg hij hulp van Nathan van Hooydonck.
De schade was enorm. Waar Vingegaard uiteindelijk slechts dertien tellen verloor op Pogacar, kwam Roglic ruim twee minuten binnen na de titelverdediger.

Zitten

"Ik moest stoppen en ben op een stoel van een toeschouwer gaan zitten", blikte Roglic terug op het incident bij diverse internationale media. "Ik heb dit vaker meegemaakt, dus weet inmiddels hoe ik mijn schouder weer op zijn plaats moest zetten."
Wat de gevolgen zijn, weet de Sloveen nog niet. " Het is afwachten hoe ik herstel. Daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33