Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Tour de France 2024 opent met pittig, Italiaans drieluik - start in Toscane

Menno Waebeke

Geupdate 22/12/2022 om 11:50 GMT+1

De Tour de France start in 2024 defintief vanuit Italië. Het is de eerste keer dat de grootste ronde van het jaar begint vanuit het buurland. Het Toscaanse Florence krijgt op 29 juni 2014 de eer van de Grand Départ. De renners krijgen direct een pittige openingsrit voor de kiezen.

Jonas Vingegaard en Wout van Aert in de slotrit van de succesvolle Tour de France van 2022.

Foto: Getty Images

De renners beginnen in 2024 vanuit Toscane en trekken via Emile-Romagna naar de Italiaanse badplaats Rimini. Onderweg moet het peloton echter direct al een aantal stevige cols verteren. Maar liefst zeven beklimmingen, waarvan er zes een gemiddelde stijgingspercentage van boven de 5 procent hebben, doemen op in de openingsrit.
picture

Tour de France | Vierde keer wel raak, ijzersterke Van Aert rijdt solo naar eerste overwinning

Eerste sprinterskans

Ook in de tweede etappe van Cesenatico naar Bolonga is het profiel met vier klimmetjes in de laatste zestig kilometer meer dan heuvelachtig. Alleen de derde rit van Piacenza naar Turijn lijkt - met slechts drie gematigde heuvels - een kans te zijn voor de sprinters.

Waar kijk je?

Met het mooie parcours lijkt er ook in 2023 weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie