Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Vaughters over Bettiol - "Stomme actie op stressvol moment"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/07/2022 om 14:10 GMT+2

Een opvallend moment in de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. Terwijl Neilson Powless en Magnus Cort Nielsen in de kopgroep strijden voor het geel en de etappezege rijdt Alberto Bettiol met Pogacar in het wiel in de achtervolging van de kopgroep. Ploegleider Jonathan Vaugthers heeft lang nagepraat met zijn ploeg, waaronder Bettiol, en kan nu duidelijkheid geven over de acties van Bettiol.

Vaughters over Bettiol

Foto: Eurosport

Vaughters kon heel duidelijk zijn over de acties van Bettiol. "Bettiol heeft al een langere tijd niet meer het goede gevoel gehad in de benen tijdens een koers. Gisteren was het weer sinds een hele lange tijd dat hij wel de benen had en dat ook graag wilde laten zien. Hij heeft een aantal stomme beslissingen genomen in stressvolle momenten, maar dat ziet hij zelf ook wel in."
"Eerst hield hij Bissegger in de goede positie, wat ook het plan was. Daarna dacht hij solo wel even de oversteek te kunnen maken naar de vlucht en is hem duidelijk niet gelukt."

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie