Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour Down Under | Lars Boven laat zich gelden na overstap naar Alpecin-Deceuninck - "Niet verwacht"

Menno Waebeke

Geupdate 19/01/2024 om 20:39 GMT+1

Lars Boven maakte vorig jaar pas zijn profdebuut voor Jumbo-Visma, maar koos deze zomer voor een overstap naar Alpecin-Deceuninck. De 22-jarige Nederlander geldt als een klassiekertalent, maar laat zich op de Australische wegen tot zijn eigen verbazing ook zien in de massasprint. Vrijdag werd Boven derde achter Sam Welsford en Biniam Girmay. "Ik heb eigenlijk geen idee hoe ver ik kan komen."

Tour Down Under | Jarige Sam Welsford sprint naar derde ritzege

"Er kwam verrassend genoeg niemand meer voorbij", vertelt Boven aan Wielerflits na zijn derde plaats. "De hele dag was rustig, maar in de finale ging het hard. Ik zat redelijk ver, maar de jongens hielpen me goed naar voren. Ik zat rond plek twaalf en besloot vroeg aan te gaan. Gelukkig kon ik mijn snelheid vasthouden tot de meet."
Toch denkt Boven dat er nog meer in het vat zit in dergelijke sprints. "Als ik misschien wat meer naar voren zat bij de laatste bocht, had ik wat langer kunnen wachten met aangaan. Dan zat ik misschien wat dichterbij, maar toen Welsford aanging, was dat toch wel even van een ander niveau."
picture

Tour Down Under | Mexicaans toptalent Isaac Del Toro verrast sprinters met verschroeiende aanval

Vertrouwen

Ook in de tweede etappe reed Boven al naar een top 10-notering. De jonge Nederlander voelt zich op zijn plek bij Alpecin-Deceuninck. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Het voelt goed om direct het vertrouwen te hebben van mijn ploeg. Ik heb geen idee hoe ver ik kan komen. Dit had ik vooraf niet verwacht."
Boven staat na vier etappes voorlopig zesde in het algemene klassement. Zaterdag staat de renners een pittige etappe te wachten. De rit start namelijk vanuit Christies Beach en eindigt op de loodzware Willunga Hill. De laatste etappe naar Mount Lofty is een nieuwe kans voor de sterke heuvelmannen.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie