Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour Down Under | Van Poppel zorgt voor perfecte lead-out en helpt Welsford aan eerste etappe

Friso Moison

Gepubliceerd 16/01/2024 om 11:39 GMT+1

Danny van Poppel heeft Sam Welsford aan de zege geholpen in de eerste etappe van de Tour Down Under. De Nederlander van Bora-hansgrohe zette zijn Australische ploeggenoot perfect af in de sprint. Welsford boekte hiermee zijn eerste zege voor de Duitse formatie.

Tour Down Under | Van Poppel zorgt voor perfecte lead-out en helpt Welsford aan eerste etappe

De 144 kilometer lange etappe ging van en naar Tanuda. In de finale volgde een verwachtte massaspint, waarin Van Poppel zijn werk als Lead-out voor Welsford uitstekend deed. Van Poppel lanceerde Welsford richting de streep en de Australiër liet Phil Bauhaus, Biniam Girmay en Caleb Ewan achter zich. Van Poppel werd al juichend zevende.
De 27-jarige Welsford, die deze winter de overstap maakte van DSM-firmenich naar Bora, begint nu woensdag in de leiderstrui. Dankzij de bonificatieseconden heeft hij vier seconden voorsprong op Bauhaus en zes seconden op Girmay. De tweede etappe in de Australische rittenkoers gaat over een heuvelachtig parcours tussen Norwood en Lobethal (141,6 kilometer).
De Tour Down Under geldt als de eerste World-Tour-koers van het wegseizoen. In de totaal duurt de koers zes etappes. Bij de vrouwen werd het klassement gewonnen door de Australische Sarah Gigante. De Nederlandse Nienke Vinke werd tweede.
picture

Tour Down Under | Sarah Gigante slaat dubbelslag in 'thuiskoers', Nienke Vinke tweede

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie