Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Olav Kooij opent Franse rittenkoers met sprintzege in chaotische finale

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 16/05/2023 om 16:47 GMT+2

De Vierdaagse van Duinkerke is op gang geschoten door Olav Kooij. De Nederlander van Jumbo-Visma won de eerste etappe van Duinkerke naar Abbeville in de massasprint en bleef Max Walscheid en Paul Penhoët voor. Kooij is natuurlijk de eerste leider in de zes dagen durende Vierdaagse.

Vierdaagse van Duinkerke | Olav Kooij opent Franse rittenkoers met sprintzege in chaotische finale

Al jarenlang een van de meest kromme koersnamen op de kalender: de Vierdaagse van Duinkerke. Ook in 2023 duurt de Franse rittenkoers (2.Pro-categorie) zes dagen. Een veld vol sprinters kon zich opmaken voor drie kansen voor snelle jongens, met twee heuvelritten en een tijdrit die de boel compleet maakten.
Vijf renners kleurden de eerste vlucht in de wedstrijd. De Belgen Alex Colman en Kenny Molly kregen gezelschap van Maël Guégan, Damien Girard en Mathis Le Berre – die in de Omloop Het Nieuwsblad zo’n goede indruk had achtergelaten.
In de finale lieten Le Berre en Molly hun medevluchters achter. Het tweetal werd met nog enkele kilometers te rijden gegrepen, waarna Olav Kooij van Jumbo-Visma de massasprint won. Voor de Nederlander is het zijn tweede zege van 2023 en zijn tweede in Frankrijk; eerder won hij al de vijfde etappe van Parijs-Nice.

Waar kijk je?

Niet alleen de Giro d’Italia komt deze week op jouw beeldscherm, met de Vierdaagse van Duinkerke en de Vuelta a Burgos Feminas is er genoeg te kiezen! Natuurlijk doe je dat via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie