Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | “Ik moet blij zijn, maar ben het niet" - Jakobsen na tweede plaats

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/08/2021 om 11:19 GMT+2

Als je de geschiedenis kent van Fabio Jakobsen, voelt een tweede plaats in de Vuelta a España ook als een kleine overwinning. Toch overheerst de teleurstelling, zo gaf de runner-up aan in Burgos. Jakobsen had in de finishstraat al het beste van zijn benen gevergd.

La Vuelta | “Ik moet blij zijn, maar ben het niet" - Jakobsen na tweede plaats

Het was prachtig geweest als Jakobsen direct had toegeslagen en een ritzege wist te kapen, maar dat scenario bleek toch net iets te mooi om waar te zijn. De sprinter eindigde achter Jasper Philipsen als tweede.
“Ik denk dat ik blij moet zijn, maar ik ben niet echt blij”, deelde Jakobsen met onze verslaggever. “Het laatste klimmetje hakte erin en toen zat ik een beetje ver naar achteren. Ik werd teruggereden, maar de benen zaten nog vol.”
“Ik moest al een sprint doen om mee te kunnen sprinten en terug in het wiel te komen. Philipsen op links was net iets sneller”, gaf de renner van Deceuninck-QuickStep toe. Hij had persoonlijk geen last gehad van de valpartij die plaatsvond vier kilometer voor het einde.
picture

La Vuelta | Hoogtepunten van rit twee gewonnen door Philipsen in de massaspurt

Valpartij

“Ik heb de valpartij alleen gehoord. We konden onderling alleen eventjes niet communiceren omdat er werd gesproken vanuit de auto. Daardoor raakten we elkaar een beetje kwijt. In de laatste bocht was het weer goed, maar toen had ik de benen niet meer.”
Jakobsen bemoeide zich met een late tussensprint, maar had daar al snel spijt van. “Ik wilde eventjes de benen testen, maar misschien moet ik dat volgende keer niet meer doen. Ik voelde me goed, dus ik dacht eerst: waarom niet?”
picture

La Vuelta | Eerste massaspurt niet winnen was voor Philipsen logischer geweest

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie