Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Liveblog - nog 96 kilometer tot de streep in Madrid, dit is de zegetocht van Evenepoel

Kevin van Nunen

Geupdate 11/09/2022 om 20:11 GMT+2

Nog slechts 96 kilometer tot Madrid en de winnaar van de 2022-editie van de Vuelta a España staat vast. Dat is natuurlijk Remco Evenepoel, de man die al twee weken de rode trui draagt en wordt gehuldigd voor het winnen van een grote ronde. Er wordt ook nog gekoerst, want er wordt gesprint in Madrid. Kijk live naar Eurosport of discovery+ en volg updates in ons liveblog.

Le bonheur de Remco Evenepoel sur la Vuelta 2022

Foto: Getty Images

Ons liveblog van de Vuelta a España gaat écht los zodra er live-beeld is. De meeste uitzendingen starten om 14:30 uur. Natuurlijk is onze blik ook al voor het opstarten van de live-registratie op de koers gericht. Diverse etappes worden zelfs van begin tot eind uitgezonden. Kijk je mee? Stream de hele Vuelta reclamevrij via discovery+!

Lead-out?

Een lead-out die de sprint wint! Juan Sebastián Molano wint de sprint in Madrid!

Sprintvoorbereiding

De twee koplopers zijn gepakt en de massaspurt is in de maak. Wie wint deze laatste etappe van La Vuelta 2022.

20 kilometer

Met nog iets meer dan 20 kilometer te gaan is het wachten op de sprint. Luke Plapp en Julius Johansen rijden op kop van de koers en het peloton volgt op 20 seconden.

Erehaag

Dit is de laatste Grote Ronde van Ajelandro Valverde en Vincenzo Nibali. De twee veteranen krijgen een applaus van hun collega's in een prachtige erehaag!

Aftellen

Het peloton rolt langzaamaan richting het lokale parcours. Het is een kwestie van aftellen voordat de koers begint.

Rohan Dennis op kop

Voor Rohan Dennis gaat het allemaal wat te langzaam tijdens de peloton-parade. De Australiër rijdt op anderhalve minuut voor het peloton uit.

Wederom een korte nacht voor Evenepoel

Remco Evenepoel heeft inmiddels een korte nacht vanwege de spanning en een korte nacht vanwege de ontlading achter de rug. Vanavond komt daar ook nog een groot feest bij. Misschien is dit wel de ideale voorbereiding op het tijdsverschil met Australië?
picture

La Vuelta | "Het grote feest is pas vanavond", Evenepoel gaat een korte nacht tegemoet

Tentoonstelling

De eerste rollende meters van de 21e etappe zijn een feit. Remco Evenepoel laat maar al te graag zijn rode trui zien en ook Mads Pedersen zet zich graag op kop van het peloton. De heren hebben het verdiend!

Achtergrond

De 96 kilometer die het peloton nog moet afleggen tot de streep in de Spaanse hoofdstad zijn niet de meest boeiende van allemaal. Het wordt vanuit Las Rozas simpelweg de kilometers aftellen totdat Evenepoel ook officieel winnaar is van de Vuelta. Het is nu nog slechts officieus, maar het gaat niet meer mis. Dat bestaat gewoon niet.
De grootste overwinning uit de carrière van Evenepoel is een feit. Misschien kwam die zege uiteindelijk nog wel ‘gemakkelijker’ en met meer overmacht tot stand dan vooraf was aangenomen, al blijft het zone dat Primoz Roglic wegviel bij aanvang van de slotweek.

Van Poppel

Laten we daar niet te lang over twisten, Evenepoel is de volledig terechte winnaar van de Ronde van Spanje. Maar er wordt in Madrid ook nog een laatste dagwinnaar gezocht. Het kan haast niet anders of het peloton sprint nog één keer af.
Weet Mads Pedersen zijn kwartet te voltooien, maakt Tim Merlier het Belgische feestje compleet? Vergeet ook Pascal Ackermann niet en dan is er nog Danny van Poppel, die al heeft laten zien snelle benen te hebben. Al kan ook blijken dat het doen van een lead-out hem toch het best ligt.

Algemeen klassement

1. Remco Evenepoel 78:00:12
2. Enric Mas +2:05
3. Juan Ayuso +5:08
4. Miguel Ángel López +5:56
5. João Almeida +7:16
6. Thymen Arensman +7:56
7. Carlos Rodriguez +7:57
8. Ben O’Connor +10:30
9. Rigoberto Úran +11:04
10. Jai Hindley +12:01

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie