Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Alaphilippe klopt Roglič in eerste etappe Ronde van het Baskenland

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/04/2018 om 18:25 GMT+2

Julian Alaphilippe (Quick-Step) heeft maandag de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. Na een aanval op de laatste klim klopte hij Primož Roglič in een sprint.

Alaphilippe

Foto: Eurosport

Met de slaap nog in de ogen van de Ronde van Vlaanderen begon het peloton maandagmiddag aan de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. Na vier kilometer ontsnapte er een groepje van vier renners uit het peloton. De kopgroep kreeg een voorsprong die opliep tot vier minuten van het peloton, dat het heel erg rustig aandeed met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur.
Bij de tweede beklimming van de dag leverde de kopgroep heel erg veel tijd in en zag de Belg Thomas de Gendt zijn kans op punten voor de bergtrui. Voordat hij met zijn ogen kon knipperen had de Gendt de oversteek al gemaakt, waarbij hij ook gezelschap kreeg van de Italiaan Cataldo. De Gendt voerde het tempo in de kopgroep op en na de derde klim van de dag lag de voorsprong weer op dik twee minuten. Aan de voet van de een na laatste klim was het echter gedaan met de kopgroep. Het tempo in het peloton ging een tandje omhoog, waardoor de Gendt en co. de grote groep in zakten.
Zoals verwacht zat het venijn hem in de staart van de etappe. Na een lange afdaling, waar Team Sky het tempo bepaalde, kon de finale echt beginnen. Aan het begin van de laatste klim, de Eikano Gaina, was het Lotto-Jumbo renner Primož Roglič die gelijk het tempo omhoog krikte. Julian Alaphilippe opende echter het vuur. De Fransman kreeg enkel Roglič met zich mee en gezamenlijk bereikte het tweetal de top van de klim.
In de laatste zes kilometer kwamen de achtervolgers, met onder andere Bauke Mollema en Nairo Quintana, niet meer in de buurt en dus werd het sprinten voor de twee aan kop. Julian Alaphilippe was Roglič te snel af en pakte daarmee de 22e overwinning van team Quick-Step van dit seizoen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie