Met de slaap nog in de ogen van de Ronde van Vlaanderen begon het peloton maandagmiddag aan de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. Na vier kilometer ontsnapte er een groepje van vier renners uit het peloton. De kopgroep kreeg een voorsprong die opliep tot vier minuten van het peloton, dat het heel erg rustig aandeed met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur.
Bij de tweede beklimming van de dag leverde de kopgroep heel erg veel tijd in en zag de Belg Thomas de Gendt zijn kans op punten voor de bergtrui. Voordat hij met zijn ogen kon knipperen had de Gendt de oversteek al gemaakt, waarbij hij ook gezelschap kreeg van de Italiaan Cataldo. De Gendt voerde het tempo in de kopgroep op en na de derde klim van de dag lag de voorsprong weer op dik twee minuten. Aan de voet van de een na laatste klim was het echter gedaan met de kopgroep. Het tempo in het peloton ging een tandje omhoog, waardoor de Gendt en co. de grote groep in zakten.
Vuelta al Pais Vasco
Opnieuw een venijnige staart in Ronde van het Baskenland
03/04/2018 OM 07:52
Zoals verwacht zat het venijn hem in de staart van de etappe. Na een lange afdaling, waar Team Sky het tempo bepaalde, kon de finale echt beginnen. Aan het begin van de laatste klim, de Eikano Gaina, was het Lotto-Jumbo renner Primož Roglič die gelijk het tempo omhoog krikte. Julian Alaphilippe opende echter het vuur. De Fransman kreeg enkel Roglič met zich mee en gezamenlijk bereikte het tweetal de top van de klim.
In de laatste zes kilometer kwamen de achtervolgers, met onder andere Bauke Mollema en Nairo Quintana, niet meer in de buurt en dus werd het sprinten voor de twee aan kop. Julian Alaphilippe was Roglič te snel af en pakte daarmee de 22e overwinning van team Quick-Step van dit seizoen.
Tour de France
Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger
EEN UUR GELEDEN
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
3 UUR GELEDEN