Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Geëmotioneerde Kopecky zoekt naar juiste woorden - "Een jaar met ups en downs"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/08/2023 om 18:28 GMT+2

Lotte Kopecky heeft een bewogen jaar achter de rug. Enorme hoogtepunten, maar ook enorme dieptepunten. Op de streep kon ze amper geloven dat ze de nieuwe wereldkampioen was. Bij het flashinterview vlak na de finish was het zoeken naar woorden voor een geëmotioneerde Kopecky.

WK Wielrennen | Geëmotioneerde Kopecky zoekt naar juiste woorden - "Een jaar met ups en downs"

"Op sommige manieren was dit een fantastisch jaar, op andere manieren een verschrikkelijk jaar". Met die woorden begint Lotte Kopecky haar eerste interview nadat ze als eerste over de streep wist te komen tijdens het wereldkampioenschap in Glasgow.
Een maart van dit jaar verloor de Belgische onverwacht haar twee jaar oudere broer, maar op sportief vlak beleeft ze haar beste jaar ooit. "Ik weet niet waar ik het iedere keer weer vandaan haal", vertelt ze hoofdschuddend.
picture

WK wielrennen | “Je bent gewoon wereldkampioen!” - Zilveren Vollering feliciteert gouden Kopecky

Lastig parcours

Kopecky was duidelijk de sterkste renster in koers, maar toch werd ze wel wat zenuwachtig toen de voorsprong van Elise Chabbey niet kleiner werd: "Voor de race was ik niet nerveus, maar toen de voorsprong van Chabbey 1 minuut en 30 seconden werd.. Op dit parcours pak je niet snel veel tijd.."
"Sanne Cant en Justine Ghekiere moet ik echt bedanken. Ze deden fantastisch werk. Ook toen ik van fiets wisselde was Van der Velde daar om me terug te brengen naar het peloton. Wij vrouwen liepen altijd beetje achter de feiten aan in het wielrennen, maar met deze overwinning hebben we laten zien dat we ook als team de grootste wedstrijden kunnen winnen."
picture

WK Wielrennen | Spervuur aan aanvallen - Samenvatting wegwedstrijd gewonnen door Lotte Kopecky

Drie keer in zeven dagen

Niet alleen op de weg is Kopecky wereldkampioen. Op de baan wist ze ook twee keer een regenboogtrui te winnen: "Na mijn twee titels op de baan dacht ik echt dat het bijna onmogelijk was om weer te winnen. Drie keer wereldkampioen worden in zeven dag is te gek voor woorden."
"Als klein meisje wilde ik vooral winnen op dat moment. Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou worden", sluit Kopecky het interview lachend af.
picture

WK wielrennen | Kopecky overduidelijk de beste op puntenkoers - tweede wereldtitel binnen

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie