Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Reacties na de koers - Een verkrampte Vollering en Ludwig die moest overgeven

Pim Verhoeven

Geupdate 13/08/2023 om 21:26 GMT+2

Volledig moegestreden kwamen de rensters één voor één over de meet in Glasgow. Wereldkampioene Lotte Kopecky was overduidelijk de sterkste, Demi Vollering moest zich helemaal leegpersen voor het zilver en Cecilie Uttrup Ludwig had geen energie meer over in de laatste meters. Dit hadden de andere medaillewinnaressen te vertellen na de finish.

WK wielrennen | “Ik had op de baan al goud, maar deze is anders” - Kopecky schiet weer vol

"Ik ben kapot. Ik heb echt alles gegeven.", wist Vollering nog net uit te hijgen voor de microfoon van de NOS. "Ik ben dus wel blij met de tweede plek, Lotte was ook veruit de sterkste. Ze was de hele wedstrijd heel sterk en ze speelde het ook heel goed. Respect voor haar.”
De twee ploegmaten gaven elkaar een stevige knuffel vrijwel direct voorbij de streep. Hoewel ze tijdens de koers nog elkaars grootste rivalen waren.
picture

WK Wielrennen | Overduidelijk de sterkste - Lotte Kopecky is de nieuwe wereldkampioen op de weg

Kopecky de beste

“Ergens op een klimmetje dacht ik ook een keer dat Lotte moest passen. Dat gaf me wel weer heel veel vertrouwen, maar uiteindelijk was ze gewoon veruit de sterkste. Ik doe het iets beter op lange beklimmingen en Lotte is super explosief, dus wat dat betreft denk ik dat het parcours haar ietsje beter lag dan dat het mij lag", was meteen de conclusie van Vollering.
picture

WK wielrennen | “Ik had een krampaanval, maar probeerde het toch nog” - Vollering liep vol

Energie is op

Ook Uttrup Ludwig was helemaal naar de vaantjes: "Ik had het zuur voor mijn ogen. Ik heb een paar keer overgegeven. Het was een heel, heel zware koers. Mijn energie was op, maar we bleven rijden."
Op de laatste meters kwam Vollering nog net voorbij aan Ludwig. Iets waar de Deense niks meer aan kon doen: "Ik gaf echt alles wat ik had, ik zag dat ze van achteren kwam, maar ik had het zuur voor mijn ogen."
picture

WK wielrennen | “Ik moest telkens overgeven, maar ging toch door” - Uttrup Ludwig wint brons

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie