Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Arvid de Kleijn wint in Roosendaal, Olav Kooij gaat als leider slotdag in

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/06/2023 om 23:49 GMT+2

Arvid de Kleijn was in de ZLM Tour de snelste sprinter in Roosendaal. De Nederlander van Tudor Pro Cycling Team klopte de Italianen Jakub Mareczko en Matteo Moschetti. Olav Kooij kwam er niet aan te pas en werd negentiende, de 21-jarige sprinter van Jumbo-Visma gaat wel als leider de slotdag in.

ZLM Tour | Arvid de Kleijn wint in Roosendaal, Olav Kooij gaat als leider slotdag in

Nils Eekhoff had de proloog gewonnen, Yentl Vandevelde won verrassenderwijs - de eerste profzege voor hem en Tour de Tietema-Unibet Pro Cycling Team - de eerste rit in lijn en een dag later was Jakub Mareczko de topsprinter in dit veld Olav Kooij de baas. De 21-jarige thuisrijder van Jumbo-Visma droeg na de sprint in Buchten wel het geel in de derde etappe in en rond Roosendaal.
In West-Brabant draaide het uiteindelijk uit op een nieuwe sprint van de grote groep, waarin deze keer de Nederlandse topfavoriet er niet aan te pas kwam. Hij zat te ver, wat niet kon worden gezegd van Arvid de Kleijn. De snelle 29-jarige renner van Tudor Pro Cycling won eerder dit jaar al Milaan-Turijn en een etappe in de Boucles de la Mayenne en schreef zijn derde seizoenszege bij door van ver aan te gaan en niemand in zijn buurt te dulden.
Morgen volgt de slotrit in Midden-Brabant. Vanuit Oosterhout rijden de renners oostwaarts richting 's-Hertogenbosch, om dan via de contreien van de Efteling weer terug naar Oosterhout te fietsen, waar dan nog enkele lokale rondes op het programma staan.

Waar kijk je?

Ook de slotrit in en rond Oosterhout kun je natuurlijk live volgen via Eurosport en discovery+. Mis niks van deze Nederlandse ronde!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie