Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Nils Eekhoff pakt met miniem verschil in proloog eerste leiderstrui

Yannick Wezenbeek

Geupdate 07/06/2023 om 21:51 GMT+2

Nils Eekhoff heeft de proloog in de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De renner van DSM stond voor een langere tijd aan de leiding en leek niet meer bedreigd te worden. Toch werd het bij de laatste renners heel spannend

ZLM Tour | Nils Eekhoff pakt met miniem verschil in proloog eerste leiderstrui

Lange tijd was Eekhoff de snelste en mocht hij plaatsnemen op de hotseat die gepositioneerd was op een wel heel bijzondere plek. Op het startpodium keek hij toe hoe de renners van start gingen.
Niemand leek aan zijn tijd te komen maar toch werd het bij de laatste renners ineens spannend. Zijn ploeggenoot Alex Edmondsson kwam één seconde te kort. En dus was het woord aan Olav Kooij.
picture

ZLM Tour | Hotseat op het startpodium tijdens proloog

Eén seconde

De winnaar van vorig jaar was goed onderweg. De sprinter van Jumbo-Visma is de topfavoriet voor de eindzege en zou een eerste slag kunnen slaan in de tijdrit ten opzichte van de andere sprinters zoals Mark Cavendish.
Die slag sloeg hij, alleen ging de overwinning naar Eekhoff. Want ook Kooij kwam maar één seconde tekort. Daarom mag Nils Eekhoff morgen in de eerste echte etappe van start gaan in de leiderstrui. Die etappe eindigt normaal gesproken in een massasprint al lonkt de wind en worden er waaiers verwacht.

WAAR KIJK JE?

De ZLM Tour volg je vanaf woensdag 7 juni live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie