Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Yentl Vandevelde van TDT-Unibet verrast met eerste UCI-zege van de ploeg

Tobias Kappelle

Geupdate 08/06/2023 om 16:41 GMT+2

De eerste etappe in lijn in de ZLM Tour is gewonnen door Yentl Vandevelde. De renner van TDT-Unibet plaatste op het perfecte moment een aanval vanuit de vroege vlucht en bleef het peloton en de achtervolgende Konychev net voor. Het is voor de jonge ploeg, opgezet door Youtuber Bas Tietema, de eerste overwinning op dit niveau.

ZLM Tour | Yentl Vandevelde van TDT-Unibet verrast met eerste UCI-zege van de ploeg

De kopgroep van de dag bestond uit zeven man die op 50 kilometer van de streep een voorsprong hadden van ongeveer drie minuten. We zagen Bert-Jan Lindeman, Thijs de Lange, Emiel Vermeulen, Martijn Rasenberg, Yentl Vandevelde, Aaron van Poucke en Alexander Konychev voorin.
Op 15 kilometer van de streep was de voorsprong nog altijd anderhalve minuut en dus was de kopgroep verre van kansloos. Jumbo-Visma nam de leiding in de achtervolging, maar het draaide uit op een secondenspel, maar Jumbo-Visma leek zijn mannen te vroeg te hebben opgerookt.
Precies op het goede moment plaatste Yentl Vandevelde van het team TDT-Unibet vervolgens een aanval. Konychev reed er in de slotfase naar toe, maar kwam net een paar meter tekort. Zodoende boekte het nog jonge team de mooiste overwinning tot nu toe.
picture

Slag om Woensdrecht | Martijn Budding wint eerste koers voor Tour de Tietema-Unibet

Waar kijk je?

De ZLM Tour volg je vanaf woensdag 7 juni live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie