Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | 3x3 basketballers beginnen met nederlaag en overwinning

Mathieu Hilgersom

Geupdate 24/07/2021 om 21:03 GMT+2

De Nederlandse 3x3 basketballers zijn het olympisch toernooi begonnen met een 16-15 nederlaag tegen het sterke Servië. Later op de dag boekte de ploeg een 18-15 overwinning op de Russische ploeg.

Tokyo 2020 | 3x3 basketballers winnen overtuigend van Rusland

Dat Nederland het eerste duel verloor van Servië was geen schande. De ploeg kon goed mee met de viervoudig wereldkampioen en ging pas in de slotfase ten onder. Nederland, met Dimeo van der Horst, Ross Bekkering, Jessey Voorn en Arvin Slagter, had vlak voor het einde van het duel nog een 14-12 voorsprong. Het ervaren Servië kwam echter sterk terug en boog de score om in de slotfase. De laatste treffer viel dertig seconden voor tijd.
picture

Tokyo 2020 | Nederland komt net tekort tegen Servië in 3x3 basketbal

Winst tegen Rusland

Om 15:00 uur Nederlandse tijd was de Russische ploeg de tweede tegenstander. Ook deze wedstrijd ging lang gelijk op. Uiteindelijk zorgde Arvid Slagter voor de beslissing door vlak voor tijd twee vrije worpen te raken. Het duel eindigde in 18-15.
De 3x3 basketballers komen uit in een poule van acht landen. Zondag speelt Oranje om 12:05 uur tegen Japan. Om 15:00 uur is China de tegenstander. Maandag staan duels met België en Polen op het programma.
De beste twee teams in de poule plaatsen zich voor de halve finale. De nummers drie tot en met zes spelen een extra duel om zich alsnog bij de laatste vier te voegen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie