Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Shiffrin: "Waarom ik terug blijf komen? Omdat ik koppig ben"

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 17/02/2022 om 15:51 GMT+1

Mikaeala Shiffrin krijgt het zwaar te voorduren deze Spelen. Met tegenvallende resultaten op de pistes uiten vele mensen hun ongenoegen richting de Amerikaanse op social media. Op haar eigen sociale media komt Shiffrin nu zelf met een reactie.

Mikaela Shiffrin reageert op de vele kritiek die zijn heeft ontvangen via sociale media

Foto: Getty Images

Shiffrin krijgt het al langer zwaar te verduren deze Spelen. Na meerdere vroege uitvalbeurten is het ook niet anders dan logisch dat er vragen ontstaan rondom de situatie en de vorm van Shiffrin. Op social media voelen sommige mensen zich genoodzaakt om hun ongenoegen op hun eigen manier te uiten: "Ze krijgt eindelijk wat ze verdient", "Een schande, onacceptabel", "Ze kan de druk niet aan", "Ze kan niet presteren zodra de competitie begint."
Sinds de mentale blessure van Simone Biles tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 veranderen de Spelen in 'the mental games'. Ook Shiffrin bespreekt regelmatig de gevolgen van de enorme hoeveelheid druk die op haar schouders ligt. De Amerikaanse is op dit moment de leidster in het algemene klassement van de wereldbeker en ze heeft al meerdere olympische medailles en wereldtitels op haar palmares. De hoge verwachtingen komen dus niet uit het niets.
Deze Spelen gaat het opvallend vaak mis bij Shiffrin. Ook zelf weet ze niet precies wat de oorzaak is. De druk wil ze in ieder geval niet de schuld geven.
"Geef ze wat je ze wil geven. Zelfmedelijden, verdriet. Er zullen altijd mensen zijn die je naar beneden willen halen, maar hou je sterk. Omdat je het leuk vind wat je doet."
"Het is niet altijd makkelijk. Maar ook al faal je, dat is niet het einde van de wereld."
"Faal een keer, faal twee keer, faal vijf keer. Bij de Olympische Spelen. Zoals ik.."
"Waarom blijf ik terugkomen? Het doet meer pijn dan dat het goed voelt de laatste tijd."
"Maar ik blijf terugkomen omdat, die eerste negen bochten van vandaag fantastisch waren. Dat is waarvoor ik besta en ik ben enorm koppig."
"Dus we gaan voor de ploegentraining morgen en dan de laatste race van deze Spelen op zaterdag."
Shiffrin sluit af met: "hou mijn ploeggenoten in de gaten en ook mij. En als je een hekel hebt aan mij, hou dan alleen mijn ploeggenoten in de gaten."

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie