Shiffrin krijgt het al langer zwaar te verduren deze Spelen. Na meerdere vroege uitvalbeurten is het ook niet anders dan logisch dat er vragen ontstaan rondom de situatie en de vorm van Shiffrin. Op social media voelen sommige mensen zich genoodzaakt om hun ongenoegen op hun eigen manier te uiten: "Ze krijgt eindelijk wat ze verdient", "Een schande, onacceptabel", "Ze kan de druk niet aan", "Ze kan niet presteren zodra de competitie begint."
Sinds de mentale blessure van Simone Biles tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 veranderen de Spelen in 'the mental games'. Ook Shiffrin bespreekt regelmatig de gevolgen van de enorme hoeveelheid druk die op haar schouders ligt. De Amerikaanse is op dit moment de leidster in het algemene klassement van de wereldbeker en ze heeft al meerdere olympische medailles en wereldtitels op haar palmares. De hoge verwachtingen komen dus niet uit het niets.
Deze Spelen gaat het opvallend vaak mis bij Shiffrin. Ook zelf weet ze niet precies wat de oorzaak is. De druk wil ze in ieder geval niet de schuld geven.
Beijing 2022
Beijing 2022 | "Mikaela nog steeds een van de beste atleten" - Biles lovend over Shiffrin
20/02/2022 OM 09:20
"Geef ze wat je ze wil geven. Zelfmedelijden, verdriet. Er zullen altijd mensen zijn die je naar beneden willen halen, maar hou je sterk. Omdat je het leuk vind wat je doet."
"Het is niet altijd makkelijk. Maar ook al faal je, dat is niet het einde van de wereld."
"Faal een keer, faal twee keer, faal vijf keer. Bij de Olympische Spelen. Zoals ik.."
"Waarom blijf ik terugkomen? Het doet meer pijn dan dat het goed voelt de laatste tijd."
"Maar ik blijf terugkomen omdat, die eerste negen bochten van vandaag fantastisch waren. Dat is waarvoor ik besta en ik ben enorm koppig."
"Dus we gaan voor de ploegentraining morgen en dan de laatste race van deze Spelen op zaterdag."
Shiffrin sluit af met: "hou mijn ploeggenoten in de gaten en ook mij. En als je een hekel hebt aan mij, hou dan alleen mijn ploeggenoten in de gaten."

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | "Shiffrin nog steeds een van de beste atleten" - Biles lovend over Shiffrin
20/02/2022 OM 08:49
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 OM 03:30