Paris 2024 | Discuswerpster Alida van Daalen haalt olympische limiet en verbreekt record van moeder

Tobias Kappelle

Geupdate 23/04/2024 om 15:17 GMT+2

Discuswerpster Alida van Daalen heeft tijdens een wedstrijd in de Verenigde Staten de olympische limiet gehaald. Van Daalen gooide met een afstand van 66.31 meter een persoonlijk record en boekte tegelijkertijd ook een andere mooie mijlpaal. Met deze worp is Van Daalen nu ook binnen haar eigen familie recordhouder, want dat snoept ze af vaan haar moeder Jacqueline Goormachtigh.

Alida van Daalen tijdens het WK in Boedapest.

Foto: Getty Images

Jacqueline Goormachtigh was een Nederlands discuswerpster die uitkwam op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Tijdens de loopbaan werd Goormachtigh maar liefst tien keer Nederlands kampioen.
Haar persoonlijk record van 63,86 meter was lange tijd de standaard binnen de familie. Nu heeft dochter Alida van Daalen daar echter verandering in gebracht.
Van Daalen gooide zondag met afstand de beste worp van haar leven en daarmee voldoet ze ook aan de olympische limiet. Wat betreft de internationale regels kan Van Daalen zich nu dus opmaken voor de Olympische Spelen.

Europees kampioen onder 23

Van Daalen is pas 22 jaar oud en dus zouden het de eerste Olympische Spelen zijn voor de discuswerpster. Wel nam ze in 2018 deel aan de Olympische Jeugdzomerspelen.
In 2023 werd Van Daalen Europees kampioen onder 23 bij zowel het discuswerpen als het kogelstoten.

Waar kijk je?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie