Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | GOUD! Bekijk hier de zinderende finale van de gouden teamsprinters tegen GB

Kevin van Nunen

Geupdate 03/08/2021 om 15:35 GMT+2

De zesde gouden medaille is een feit voor Nederland! De teamsprinters waren in een zinderend snelle finale te sterk voor Groot-Brittannië. Het winnende trio wist de grote rivaal tijdens Tokyo 2020 voor te blijven in een nieuw olympisch record. Bekijk de race terug.

Tokyo 2020 | Bekijk hier de gouden race van de baansprinters

De Nederlandse baansprintploeg gold vooraf als torenhoog favoriet. De druk leek echter Groot-Brittannië meer te deren dan de Nederlandse ploeg want kort na de start verloor de Britse slotrijder de aansluiting bij zijn twee ploeggenoten. Nederland liet zich er niet door afleiden en kwam uiteindelijk in een nieuw olympisch record na 41,369 seconden met een voorsprong van 3,3 seconden op de Britten (44,589) over de finish en pakte zo het goud. Zilver was er voor Groot-Brittannië, derde werd Frankrijk dat in de strijd om het brons Australië versloeg.

Nederland was het enige land van de medaillewinnaars dat in de eerste ronde een andere renner inzette. Jeffrey Hoogland verving Matthijs Büchli na de kwalificatie als slotrijder. De Nederlandse ploeg schreef historie door voor het eerst sinds 1936 goud te pakken op de Olympische Spelen bij het baanwielrennen.
De teamsprinters zijn de afgelopen tijd door Peter Heerschop gevolgd voor een documentaire. Bekijk de toffe docu hieronder.
picture

Tokyo 2020 | Helden van Heerschop - de baansprinters op weg naar Tokio

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie