Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Archibald krijgt deksel op de neus terwijl Valente volle pond pakt op afvalkoers

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/12/2022 om 23:13 GMT+1

Voor het eerst heeft Jennifer Valente een onderdeel gewonnen in de UCI Track Champions League. Maar, wellicht nog veel belangrijker: ze behoudt ook de leiderstrui. Dit alles heeft te maken met verrassende ontwikkelingen op de afvalkoers in Londen.

UCITCL | Archibald krijgt deksel op de neus terwijl Valente volle pond pakt op afvalkoers

Archibald liet zich tijdens de eerste afvalkoers in Mallorca al een keertje verrassen, waardoor ze nog altijd op achterstand stond in het klassement. Precies toen het gat eindelijk was gedicht, overkwam het de Britse nogmaals.
Het leek alsof Archibald te druk was met het elimineren van anderen, maar ze kreeg een koekje van eigen deeg toen ze Valente probeerde vast te zetten. De Amerikaanse ontsnapte en Archibald kwam niet verder dan een zevende plaats.
picture

UCITCL | Kay wint scratch terwijl Archibald en Valente te druk zijn met elkaar

Valente ruikt bloed

Het was toen juist Valente die bloed rook en tot het gaatje ging om belangrijke punten te scoren. Die opzet slaagde. Valente won de sprint van Anita Stenberg en pakte daarmee zelfs het volle pond. Dat was voor het eerst. Tot dusver was er altijd iemand nog net iets sterker, maar nu niet.
Zo kon het gebeuren dat Valente een achterstand van drie punten plotseling omdraaide naar een voorsprong van acht punten. Met nog slechts twee endurance-onderdelen te verrijden, ziet het er daarmee goed uit voor de draagster van de leiderstrui.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie