Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Richardson is Lavreysen te snel af op de keirin en kaapt veel punten weg

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/12/2022 om 21:18 GMT+1

Matthew Richardson heeft Harrie Lavreysen tijdens de keirin in Londen uit de leiderstrui van de sprinters gereden. De Australiër is de enige die Lavreysen kan verslaan en laat dat in de UCI Track Champions League ook regelmatig zien. Het onderlinge verschil was nog niet eerder zo groot.

UCITCL | Richardson is Lavreysen te snel af op de keirin en kaapt veel punten weg

Lavreysen begon de finale van de keirin vanaf de kop, maar liet zich opsluiten onderin de baan en was geen moment in staat om naar boven te sturen en het gaspedaal diep in te trappen.
Behalve Richardson zag hij nog twee rivalen voorbij sturen en was er niet meer mogelijk dan plek vier. Zo kon het gebeuren dat de Nederlander maar liefst zeven punten inleverde en er nu plotseling vijf achter staat.
picture

UCITCL | "Geweldig om de strijd met hem aan te gaan" - Matthew Richardson over Harrie Lavreysen

Gouden slag?

Gezien de prestaties van Richardson – die kort na het verdwijnen van de derny een overtuigende sprint inzette en niemand langszij liet komen – kan dit wel eens een gouden slag blijken.
Richardson rijgt tot dusver de ereplaatsen aaneen en kende nog geen inzinking, zoals Lavreysen nu overkwam. Hij moest er wel diep voor gaan, want winst op de keirin of niet… zijn maag keerde zich om.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie