Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Badmintonsters Piek/Seinen naar kwartfinale na makkelijke zege

Mathieu Hilgersom

Geupdate 26/07/2021 om 14:09 GMT+2

Het badmintonduo Selena Piek en Cheryl Seinen heeft zich na een tweede winstpartij geplaatst voor de kwartfinales van het olympische toernooi. De Nederlandse vrouwen waren in 25 minuten klaar met het Egyptische duo Hany/Hosny. Eerder op de dag won Mark Caljouw als eerste Nederlander in 25 jaar een badmintonwedstrijd in het mannentoernooi.

Tokyo 2020 | Badmintonner Mark Caljouw verslaat Misha Zilberman

Op papier waren de Egyptische dames het zwakste duo in de poule van Piek en Seinen. Hany en Hosny staan op de veertigste plaats op de wereldranglijst, terwijl het Nederlandse duo op de zeventiende plek te vinden is. Het verschil op papier was in de wedstrijd ook goed zichtbaar. Nederland domineerde de wedstrijd van begin tot eind en punten kwamen snel tot stand. De wedstrijd eindigde in 21-6, 21-10.
De zege betekent dat Selena Piek zich voor de derde keer in haar carriere op mag maken voor een olympische kwartfinale. In 2016 bereikte ze in zowel het vrouwendubbelspel als het gemengde dubbelspel de kwartfinale. Morgen wacht om 18:00 uur eerst nog de laatste groepswedstrijd tegen het Japanse duo Matsumoto en Nagahari dat als derde is geplaatst.

Debutant Caljouw wint



TeamNL heeft voor het eerst in 25 jaar Olympische Spelen weer een individuele zege geboekt in het badmintontoernooi bij de heren. Mark Caljouw was in drie games te sterk voor de Israëlier Misha Zilberman: 17-21, 21-9 en 21-10.
Zilberman had zaterdag voor een grote verrassing gezorgd in de poule van Caljouw. De nummer 47 van de wereld was toen met 21-17 en 21-15 te sterk voor de nummer drie van het WK, Sai Praneeth uit India.
Maandag leek hij ook Caljouw te gaan verslaan. De Israëlier pakte met 21-17 de eerste game. De 26-jarige Nederlander herstelde zich echter knap. In de tweede en derde game had hij weinig meer te duchten van Zilberman: 21-9 en 21-10.
Caljouw debuteert op de Olympische Spelen. De nummer 29 van de wereldranglijst is de eerste Nederlander op het individuele badmintontoernooi bij de heren sinds Ron Michels en Jeroen van Dijk in 1996. Van Dijk strandde toen in de tweede ronde. Michels vloog er na één wedstrijd uit.
Door zijn overwinning heeft Caljouw goede papieren voor een plek in de achtste finales. De Nederlander gaat aan kop in groep D. Woensdag neemt hij het op tegen Praneeth vanaf 11.00 uur. Alleen de nummer één van de poule van drie gaat door naar de laatste zestien.

Piek en Tabeling sluiten af met winst

Ook het gemengde Nederlandse badmintonduo Selena Piek en Robin Tabeling kwamen maandag in actie. Zij ondervonden weinig weerstand van Adham Hatem Elgamal en Dona Hany uit Egypte. Met 21-9 en 21-4 was de wedstrijd na negentien minuten al voorbij. Vanwege de twee eerder verloren duels is het Nederlandse tweetal alsnog uitgeschakeld op het olympisch toernooi.
picture

Selena Piek en Robin Tabeling wonnen maandag, maar waren al uitgeschakeld.

Foto: Eurosport

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie