Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen winnen van oud-olympisch kampioenen

Wian Slendebroek

Geupdate 24/07/2021 om 23:10 GMT+2

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 gewonnen. Het Nederlandse beachvolleybalduo won van het Amerikaanse duo Dalhausser/Lucena in twee sets. De 41-jarige Phil Dalhausser werd olympisch kampioen op de Spelen van Peking. Sinds 2015 speelt hij samen met zijn huidige teamgenoot Nick Lucena.

Tokyo 2020 | Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen winnen van oud-olympisch kampioenen

In de eerste set gingen de Amerikanen lang aan kop. Bij 13-12 kwamen Brouwer en Meeuwsen voor de eerste keer op voorsprong. Tegen het einde van de set begonnen de Nederlandse wereldkampioenen van 2015 uit te lopen. De set ging uiteindelijk met 21-17 naar de Nederlanders.
Net als in de eerste set kwamen Dalhausser en Lucena al snel aan de leiding. Een voorsprong van 5-1 liet het duo echter uit handen glippen en de Nederlanders kwamen terug tot 5-5. Met sterk serveren van met name Robert Meeuwsen bleven de bronzen medaille winnaars van Rio druk zetten op hun tegenstanders. Nederland kwam tot 12-9 en hield door bijna foutloos spel die voorsprong tot het einde van de wedstrijd vast. De tweede set eindigde in 21-18.
27 juli speelt Brouwer/Meeuwsen tegen het Argentijnse duo Azaad/Capogrosso. Op 29 juli wachten de Braziliaanse olympisch kampioenen Alison en Alvaro van Rio voor de laatste wedstrijd in de poule.

Stam en Schoon verrassen niet

Katja Stam en Raïsa Schoon speelden tegen de Canadese wereldkampioenen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes. Het duo dat zich op het laatste kwalificatiemoment nog wist te kwalificeren kon niet verrassen. Stam en Schoon gingen in beide sets lang mee, maar moesten uiteindelijk de Canadezen laten gaan. Paredes en Pavan wonnen met 21-16, 21-14.

Stam/Schoon speelt op 26 juli tegen de Zwitser Heidrich/ Vergé-Dépré en 29 juli tegen de Duitsers Sude/Borger.
picture

Raïsa Schoon retourneert een bal

Foto: Getty Images

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie