Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hochfilzen | Roeiseland zet turbo aan om Sola te verslaan in eindsprint achtervolging

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/12/2021 om 12:11 GMT+1

Marte Olsbu Roeiseland heeft op indrukwekkende wijze de 10 kilometer achtervolging biatlon gewonnen. Dit deed ze in Hochfilzen. De Noorse moest vrijdag op de sprint buigen voor Hanna Sola, maar op de achtervolging kwam ze dankzij een sterke eindsprint als eerste binnen. Elvira Öberg werd derde.

Hochfilzen | Roeiseland zet turbo aan om Sola te verslaan in eindsprint achtervolging

Het was een zondag vol spannende finishes. De finish van de Grand Prix van Abu Dhabi met Max Verstappen en Lewis Hamilton staat natuurlijk buiten kijf, terwijl in Val di Sole ook Fem van Empel en Marianne Vos hun beste beentje voorzetten, maar ook deze biatlonontknoping mocht er absoluut zijn.
Sola begon met een ruime voorsprong van 45 seconden aan de achtervolging en hield die voorsprong in eerste instantie ook vast, maar Roeiseland knabbelde telkens iets van het verschil af door beter te schieten dan de koploper uit Belarus. Sola incasseerde drie penalty’s, Roeiseland slechts eentje.
picture

Hochfilzen | Sola zorgt voor verrassing door winst met driekwart minuut verschil

Lesje biatlon

Door die missers was de spanning terug en zo’n kans moet je Roeiseland niet geven, want de Noorse weet hoe je zo’n situatie naar je toe moet trekken. Dat beseft Sola nu ook, want zij werd er de dupe van. Was het onervarenheid? Dan heeft Sola er wellicht van geleerd voor de volgende keer.
Roeiseland deed in Hochfilzen voor hoe het moet. Ze zette de turbo aan en nam ook heel handig extra snelheid mee in de laatste afdaling, waardoor ze langszij gleed. Roeiseland sloeg als eerste rechtsaf en gooide de binnenbocht dicht, waarmee het beslist was.
Supertalent Sola, zoals gezegd ongenaakbaar op de sprint, kreeg biatlonles van Roeiseland, die haar tweede overwinning op rij boekte en haar leiding in het Wereldbeker-klassement verstevigde. Het ‘peloton’ finish op ongeveer een minuut.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel