Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laura Dahlmeier

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/01/2018 om 13:48 GMT+1

In de wereld van alleskunner Laura Dahlmeier is het enkel biatlongoud wat blinkt.

Laura Dahlmeier - Biathlon Hochfilzen 2017

Foto: AFP

  • Naam - Laura Dahlmeier
  • Geboortedatum - 22/08/1993
  • Geboorteplaats - Garmisch-Partenkirchen, Germany
  • Sport/Discipline - Biatlon
  • Erelijst - WK: 7x Goud, 2x Zilver, 3x Brons
Toen Laura Dahlmeier vier jaar geleden in Sotsji voor het eerst aan de Olympische Spelen meedeed, kende bijna niemand haar. Anno 2017 is het de omgekeerde wereld. Elke wintersportfan is inmiddels bekend met het 24-jarige biatlonfenomeen uit Duitsland.
Dahlmeier rijgt de WK-titels namelijk aaneen alsof het plakjes koek zijn. Waar ze tijdens haar olympische debuut in 2014 nog genoegen moest nemen met een bijrol, begonnen de successen zich in 2015 en 2016 op te stapelen. Zeven WK-medailles pakte de in Garmisch-Partenkirchen geboren Duitse die twee seizoenen, waaronder twee wereldtitels.
Veelvraat
De grote klapper kwam echter begin dit jaar in Hochfilzen, Oostenrijk, toen de ontketende Dahlmeier op bijna alle disciplines de beste was. Er was goud op zowel de achtervolging, de aflossing, de massastart, de individuele wedstrijd als de estafette. Daarnaast was er ook nog een zilveren plak op de sprint. Een legendarische prestatie, zoals ze zelf terecht opmerkte na afloop.
Het mag geen verrassing zijn dat Dahlmeier inmiddels een grandedame is in het biatlon – en dat terwijl het Duitse supertalent het gros van haar carrière nog voor zich heeft. Pyeongchang is in ieder geval gewaarschuwd: het vizier van Laura staat ontegenzeggelijk op scherp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie