De punt van de boot van Fox was kapot. Deze werd gerepareerd door een carbonmix op de boot werd te smeren. Om te verzekeren dat de mix op zijn plaats zou blijven en goed egaal verspreid zou worden, bood een condoom uitkomst. De trainer van Fox rekte het rubber uit en plaatste deze over de punt van de boot heen. Dit alles om het geheel een ''Smooth finish'' te geven, aldus de kanovaarster. Fox deelde een video van het proces op haar TikTok-account.
Dat de reparatie succesvol werd uitgevoerd, bleek vanochtend. Fox won op haar derde Olympische Spelen eindelijk een gouden medaille. Eerder dit toernooi moest Fox nog, zwaar ontgoocheld, genoegen nemen met brons op het onderdeel kajak slalom. Fox zette in de kajakfinale de snelste tijd neer, maar kreeg twee tijfdstraffen toegekend en was hier zichtbaar zwaar door ontdaan.
Fox is afkomstig uit een olympische familie en de gouden medaille was onderhand een obsessie geworden voor de Australische. Haar vader kwam in 1992 in actie in de kano op de Olympische Spelen en haar moeder deed dit in 1996. Fox is al jarenlang de beste vaarster van het vrouwencircuit en werd al tien keer wereldkampioen.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Prskavec poakt goud op de sprint
30/07/2021 OM 08:08
Fox pakte in Tokio eindelijk ook die felbegeerde gouden medaille en nu is haar erelijst compleet.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting kanoslalom met Martina Wegman
27/07/2021 OM 15:42
Tokio 2020
Check hier de run van kanovaarster Martin Wegman in de olympische finale
27/07/2021 OM 07:59