Wegman kwalificeerde zich als achtste voor de finale en in zo’n eindstrijd kan natuurlijk van alles gebeuren. Je moet een goede run afleveren en hopen dat het kwartje de goede kant op valt. In het eerste deel van de dag lukte dit bij de Nederlandse, tijdens het tweede deel helaas niet.
Desondanks mag Wegman tevreden zijn over de in Tokio geleverde prestatie, ook al bleef ze zo’n handvol seconden naast het podium. Het goud ging naar de Duitse Ricarda Funk, die een tel rapper door de hindernissen slalomde dan Maialen Chourraut (Spanje) en Jessica Fox uit Australië.
Bij het onderdeel kajak slalom moeten de deelnemers zo snel mogelijk een wildwaterbaan bedwingen en onderweg door bepaalde poortjes heen. Mis je het poortje of raak je het aan, dan krijg je strafseconden. Snelheid als zorgvuldigheid zijn dus allebei van het grootste belang.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Prskavec poakt goud op de sprint
30/07/2021 OM 08:08

Foutloze finale

Deze boodschap had Wegman duidelijk begrepen, want ze oogde secuur zonder al te veel snelheid in te leveren. Zelfs de twee strafseconden die in eerste instantie waren uitgedeeld, werden even later nog kwijtgescholden. Aan het einde van haar run in de halve finale had ze slechts één klein foutje gemaakt, waardoor de straf beperkt bleef tot twee seconden.
Hetzelfde beeld zagen we in de finale, ondanks het nemen van meer risico’s in de hoop op een echte topklassering. Helaas was het net niet genoeg, maar zoals eerder opgemerkt: Wegman heeft het goed gedaan.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Australische kanovaarster wint goud met dank aan condoom
29/07/2021 OM 15:14
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting kanoslalom met Martina Wegman
27/07/2021 OM 15:42